БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ -25-26.07.2020

0
1150

На 24,07,2020 в РУ Каварна е получено съобщение за липсващ кемпер от с. Божурец. Установено е, че неустановено лице е извършило противозаконно отнемане на кемпера, собственост на финландски гражданин. Превозното средство е обявено за издирване. Образувано е досъдебно производство.

На 24,07,2020 автопатрул на 1 РУ Добрич е извършена проверка на лице и е открито  полиетиленово пликче с бели кристали-метаамфетамин. Лицето доброволно е предало веществото с тегло 0,02 грама. Образувано е бързо производство.

На 25,07,2020 в РУ Албена се тъжи румънски гражданин за извършена кражба на 2 броя регистрационни табели на личния му лек автомобил. Образувано е досъдебно производство.

На 25.07.2020 в ОДЧ при ОД МВР Добрич чрез телефон 112 е получено съобщение от гражданин за възникнало ПТП с пострадали лица по главен път град Балчик –град Добрич. Водач на лек автомобил губи контрол над управлението му и напуска пътното платно в дясно по посоката си на движение и се удря в крайпътно дърво. В резултат на ПТП-то возещият се на задна дясна седалка пътник е починал на място, а лицето возещо се на предна дясна седалка е със средна телесна повреда. Водача на автомобила е с отрицателна проба за употреба на алкохол и наркотици. Образувано е досъдебно производство.

На 25,07,2020  в ОДЧ при ОД МВР Добрич чрез телефон 112 е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадали лица по главен път град Балчик –град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил поради несъобразена с пътните условия скорост автомобила се поднася и напуска пътното платно в дясно по посока на движението и се удря странично в крайпътно дърво. В резултат возещите се две лица са настанени в болница. Едното лице е с опасност за живота със съчетана политравма на главата и бял дроб. Водача на автомобила е с отрицателна проба за употреба на алкохол и наркотици. Образувано е досъдебно производство.

На 25,07,2020 в РУ Генерал Тошево на телефон 112 е получен сигнал за настъпило ПТП. Установено е, че водач на лек автомобил с румънска регистрация пътуващ в посока от с. Петлешково към град Балчик удря движещият се по път от с. Методиево към с. Малина лек автомобил, който не спазва знак Б2 „Стоп“. Водачите са със отрицателни проби за употреба на алкохол. В следствие на ПТП-то пътничката в румънския автомобил е с фрактура на дясна ключица, прегледана и освободена за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.

На 25,07,2020 при провеждане на специализирана полицейска операция автопатрул на РУ Генерал Тошево спират за проверка лек автомобил с водач неизвестен на МВР. При проверка с дрегер се установява употреба на метаамфетамин. Образувано е досъдебно производство.

На 25,07,2020 в ОДЧ при ОД МВР Добрич чрез телефон 112 е получено съобщение за възникнало ПТП с един участник по пътя за с. Дончево. Водач на лек автомобил навлязъл в пътна канавка в ляво по посоката си на движение. Водача е изпробван за употреба на алкохол – 1,63 промила. Лицето е задържано. Образувано е бързо производство.

На 25,07,2020 в град Добрич автопатрул на 1 РУ Добрич при сигнал за неправилно паркирани МПС установяват ПТП между два автомобила. Единият водач е изпробван за употреба на алкохол -2,54 промила. Отведен за кръвна проба. Лицето е задържано. Образувано е бързо производство.