БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 25.07.2019

0
1329

На 24 юли, около 08:35 часа е получено съобщение за извършен грабеж на територията на град Каварна. Установено е, че 24-годишен мъж от град Каварна, чрез използване на спрей, успява да отнеме от владението на 70-годишна жена два броя чанти са намиращите се в тях сума пари 21 510 лева, 915 турски лири, 5 790 евро и 11 446 американски долара. Граждани на град Каварна стават свидетели на деянието и успяват да забавят извършителя до пристигането на полицейски екипи и задържането му. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по случая продължава.

 

На 24 юли, около 15:00 часа в района на кв. „Дружба” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Дачия” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено кафяво вещество с тегло 0,31 грама, реагиращо на хероин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана 24-годишна жена от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско произовдство.

 

На 24 юли, около 22:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Балчик. Установено е, че водач на лек автомобил „Шкода” с добричка регистрация, не пропуска движещия се по път с предимство лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. Вследствие на ПТП са пострадали возещите се в лек автомобил „Шкода” жена на 66-години и момиче на 17 години, и двете от град Балчик. Същите са приети за наблюдение в МБАЛ Добрич, без опасност за живота. Водачите на МПС са с отрицателни проби за употреба на алкохол. ПТП е обслужено по административен ред.

 

На 24 юли, около 15:20 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Дончево, обл. Добрич. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 24 юли, около 10:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Крапец, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на велосипед. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 24 юли е получено съобщение за извършена кражба от дървено бунгало на територията на град Шабла. Установено е, че чрез взлом, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на извънбордов двигател за лодка. По случая е образувано досъдебно производство.