БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 23.08.2021

0
868

На 20 август, в 01,17ч.  чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е получен сигнал от 24 г. жител на с. Орляк, че управлявайки лек автомобил “Ауди А6” с ТХ рег. е самокатастрофирал по гл. път гр.Добрич- гр.Силистра на седемстотин метра след табелата за край на с.Карапелит посока гр.Силистра. Установено е, че водача управлява автомобила с несъобразена с пътните условия скорост, напуска пътното платно и се удря в крайпътно дърво в следствие на което е с фрактура на дясно бедро, стоящия от дясно на предната седалка 19 г. пътник от с. Карапелит е с фрактура на дясна подбедрица, фрактура на таза и сътресение на мозъка. Настанени в отделения към МБАЛ гр. Добрич, без опасност за живота. Взета кръвна проба по надлежния ред. Образувано е досъдебно производство.

На 21 август, в 18.08 ч. чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е получено съобщение от преминаващ гражданин за възникнало пътно транспортно произшествие между два автомобила по главен път Добрич – Силистра /след с.Карапелит/. Установено е, че произшествието е възникнало на 1,4 км след с. Карапелит в зоната на ляв завой при суха пътна настилка и ясна видимост, 50 г. водач на лек автомобил Тойота с ТХ рег. навлиза в лентата за насрещно движение на лек автомобил Ауди с ТХ рег. с 20 г. водач и предизвиква ПТП. В резултат на инцидента са пострадали с различни фрактури на крайниците водачите на леките автомобили, двама пътници, един от които с опасност за живота, всички настанени в МБАЛ – Добрич. На двамата водачи е взета кръвна проба по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 август, в 17,58 часа в ОДМВР Добрич е получено съобщение от дежурен оператор в спешно отделение при МБАЛ Добрич за постъпила гражданка, пострадала като пешеходка при ПТП, доведена от водача на автомобила, който я е ударил. Установено е, че на посочената дата е възникнало ПТП в гр. Добрич по бул. “Трети март ” до №6  на пешеходна пътека при което лек автомобил марка «Волво» с ТХ рег., управляван от 64 г. водач от град Добрич, удря пресичаща по пешеходната пътека в посока  градски парк 87 г. пешеходка от град Добрич. В резултат от възникналото ПТП същата е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на две ребра и контузна рана на главата, с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

На 20 август в с. Кардам автопатрул на РУ Ген. Тошево спира за проверка колесен трактор Хиномото, с 59 г. водач от с.с. От извършената проверка се установи, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. Образувано е  бързо производство.

На 20 август в 15,30 ч в РУ Шабла е заявено от 32 г. румънски гражданин, че за времето от 12,30 ч. до 15,30ч. на 20.08.2021г. от с.Тюленово е извършена кражба на сумата от 1100 румънски леи и 30 евро, оставени в паркиран  л.а. “Шкода Октавия”. Образувано е досъдебно производство.

На 21 август чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е заявено от служител на ЕРП “Север”, че при извършена проверка  в частен имот в гр. Добрич, м-т “Гаази баба”, в присъствието на собственика са констатирали незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Образувано е досъдебно производство.

ОД МВР ДОБРИЧ