БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 21.06.2019

0
972

На 21.06.2019г. около 02.30 часа в ОД МВР Добрич чрез ЕЕН 112 е получен сигнал от гражданин за горящ автомобил в град Добрич в квартал „Балик“. Пожара е загасен от РД ПБЗН Добрич. Извършен е оглед, от който става ясно, че лек автомобил „Ситроен Берлинго“ е с напълно изгорял двигателен отсек и купе, обгорял преден десен калник и гума на паркиран до него автомобил „Опел Корса“. При огледа е установено, че причината за пожара е техническа неизправност на автомобила.Образувано е досъдебно производство.

На 20.06.2019 г в хода на провеждане на СПО в РУ Балчик е получен сигнал, че лице, известно на МВР съхранява наркотични вещества на адреса на който живее. Извършена е проверка на адреса на лицето, при което доброволно предава полиетиленов плик съдържащ част от саморъчно свита цигара и суха тревна маса с тегло 0.5 грама. При извършен наркотичен тест тревната маса реагира на марихуана. Образувано е бързо производство.

На 20.06.2019 г. е заявено от служители на РУ Албена, че в село Кранево е извършена проверка на лек автомобил собственост и управляван от лице, познато на МВР. Водачът е изпробван с тест за наркотични вещества, който отчита положителен резултат за наличие на амфетамин. Взети са биологични проби. Лицето е задържано. Образувано е бързо производство.