БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ

0
670

На 20 септември, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 150 грама сребърни накити, от частен имот на територията на град Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 септември, около 12:15 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Крайслер“, управляван от 37-годишен мъж. В хода на проверката, водача представя СУМПС, издадено от Република Чехия, след експертна справка е установено, че документа е неистински. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 септември, около 07:20 часа в град Каварна е спрян за проверка микробус „Мерцедес“, управляван от 37-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за наличието на кокаин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 септември след проведени ОИМ и ПСД от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР Добрич е извършена проверка на търговски обект. В хода на проверката в шкаф в обекта са установени и иззети по надлежният ред 3 торби със тютюн ,без акцизен бандерол с общо тегло 1 250 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържам 55-годишен мъж. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 21 септември, около 19:00 часа в град Каварна е задържан 38-годишен мъж. Същият е нарушил заповед за незабавна защита издадена от РС Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 септември, около 02:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 38-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,53 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 септември, около 09:00 часа в района на с. Калина, обл. Добрич е извършена проверка на паркиран в банкета лек автомобил „Сеат“. В хода на проверката в багажното отделение на МПС са установени чували със орехи с общо тегло 210 килограма. Същите са предмет на кражба от орехови насаждения, собственост на Районна пътна служба Генерал Тошево и държавен пояс, собственост на ДГС Генерал Тошево. По случая е уведомена прокуратурата. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 22 септември, около 08:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фиат“, управляван от 38-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на опиати. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 септември, при обход по ул. „Калиакра“ в град Добрич в момент на демонтаж на метални елементи от бивш завод са установени и задържани двама мъже на 37 години и мъж на 30-години. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 22 септември, около 19:00 часа в град Добрич, в хода на СПО е извършена проверка на частен имот, обитаван от 32-годишен мъж. В хода на проверката в жилището е установена суха тревна маса с тегло 89 грама, реагираща на марихуана, електронна везна и други веществени доказателства. При последвалите ОИМ и ПСД в жилището е установено и газово оръжие. Задържан за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

На 22 септември в град Каварна, в хода на СПО е извършена проверка на частен имот, обитаван от 59-годишен мъж и 48-годишна жена. В хода на проверката са установени и иззети по надлежният ред суха тревна маса с тегло 25 грама, реагираща на канабис, електронна везна, два броя гриндери и други веществени доказателства. Двамата са задържани за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.