БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ -20-22.04.2019

0
1110

На 21 април, около 04:00 часа се тъжи 26-годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя, около 03:55 часа заедно с брат му на 16-години в питейно заведение, находящо се по ул. „Васил Левски” в град Добрич, им е нанесен  побой от охраната на заведението. Вследствие на инцидента 26-годишния мъж е настанен в МБАЛ Добрич със съмнения за комоцио. Уведомен е дежурен прокурор към РП Добрич. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 21 април, около 10:42 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 в района на с. Оброчище, обл. Добрич. На място е установено, че лек водач на лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация при изпреварване на забранен участък от пътя се удря в предна лява врата на престорен за извършване на маневра лек авто автомобил „Ауди” с варненска регистрация. Вследствие на удара, водача на лек автомобил „Ауди”, губи контрол над МПС, напуска пътното платно и се преобръща по таван в крайпътна гориста местност. Вследствие на ПТП, няма пострадали, нанесени са значителни материални щети по МПС. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 април, около 21:50 часа в с. Красен, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация, управляван от 27-годишен мъж. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че МПС е с прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 април, около 12:00 часа в района на с. Вранино, обл. Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от 6-годишен мъж от град Каварна. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,98 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 април, около 20:20 часа е получено съобщение за извършена кражба на множество електрически ин акумулаторни ръчни инструменти от частен имот на територията на с. Царичино, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 април, около 07:45 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 60 литра дизелово гориво от пътно строителна машина, паркирана в с. Присад, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 април, около 18:00 часа в района на с. Воднянци, обл. Добрич е установен извън пътното платно лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че МПС е обект на ПЗО от град Варна. След последвали ОИМ ПСД от служители на Второ РУ МВР Добрич, ЗЖУ Варна и с помощта на кинолог в района на изоставеното МПС е установен и задържан 26-годишен мъж от град Силистра, известен на МВР. Работата по случая продължава.

На 19 април, около 17:30 часа е извършена проверка на частен дом на територията на с. Божурово, обл. Добрич, обитаван от криминално проявен 50-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса реагираща на канабис с тегло 0,5 грама и кафяво вещество реагиращо на хероин с тегло 0,3 грама. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 април след проведени ОИМ и ПСД е установен криминално проявен 16-годишен младеж от град Каварна. В хода на работа е установено, че същия е извършител на взломна кражба на електрически проводници от частен имот на територията на град Каварна, извършена на 7 април т.г. Работата по случая продължава.

На 20 април, около 08:02 часа е извършена проверка на частен имот по ул. „Агликина поляна” в град Добрич, обитаван от 70-годишна жена от град Добрич. В хода на проверката са установени 1 260 къса цигари, без акцизен бандерол от марките „RICHMAN” и „MARBLE”. Материалите по случая са изпратени на „Митническо бюро” град Добрич.