БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 20.02.2020

0
770

На 19 февруари, около 21:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент, находящ се в кв. „Добротица” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 150 евро, 1 300 лева и около 85 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 февруари, около 12:15 часа в района на с. Прилеп, обл. Добрич е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 февруари, около 16:10 часа е получено съобщение за умишлено увредена общинска собственост в района на пл. „Свобода” в град Добрич. На място е установено, че 44-годишен мъж от град Добрич е увредил блокираща скоба за гума, поставена на личният му лек автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 февруари, около 22:00 часа в с. Свобода, обл. Добрич е задържан 47-годишен мъж. Същия е направил опит да проникне в стопанска постройка и да извърши кражба на моторен трион. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, около 13:00 часа в с. Преселенци, обл. Добрич е задържан криминално проявен 57-годишен мъж. Същия противозаконно е отнел 6 м3 дърва за огрев, собственост на община генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, около 08:40 часа в град Добрич е извършена проверка на 19-годишен мъж от с. Сливенци. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,22 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, около 20:30 часа е извършена проверка на избено помещение, находящо се по ул. „Дунав” в град Добрич. На място са установени мъже, като при проверката на 30-годишен мъж, известен на МВР е установена розово вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на амфетамин. При проверка на 35-годишен мъж е установена суха тревна маса с тегло 0,9 грама и бяло вещество с тегло 0,4 грама, реагиращо на метаамфетамин. Двамата са задържани за срок от 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

При последвалите процесуално следствени действия с участието на кинелог и следтвено куче в коридор в избените помещения е установена метална кутия със съдържание с суха тревна маса с тегло 3 грама, реагираща на канабис и 16 топчета прозрачно фолио с вещество реагиращо на амфетамин с общо тегло 5,5 грама. Работата по случаите продължава.

На 19 февруари, около 14:40 часа в условията на неотложност е извършена проверка на апартамент, находящ се в кв. „Балик” в град Добрич, обитаван от 48-годишен мъж, известен на МВР. При последвалите ОИМ и ПСД в жилището са установени 253 броя плика съдържащи суха тревна маса, реагираща на канабис с общо тегло 195 грама и бяло прахообразно вещество с тегло 95 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. Работа по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

На 19 февруари, около 16:30 часа в хода на СПО е извършена проверка на частен имот, находящ се в с. Соколово, обл. Добрич, обитаван от 59-годишен мъж. При последвалите ОИМ и ПСД в имота са установени 55,7 грама суха тревна маса и 12 броя ръчно свити цигари с общо тегло 74,6 грама. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени ОИМ и ПСД от служители на РУ МВР Албена, РУ МВР Балчик и служители на ОД МВР Добрич с задържани двама мъже на 28-години и 23-години, и двамата от с. Оброчище, обл. Добрич, известни на МВР. В хода на работа е установено, че същите са извършители на домова кражба от частен имот на територията на с. Рогачево. Чрез взлом на входна гаражна врата, двамата са проникнали в помещението, от където е извършена кражба на четири броя автомобилни гуми ведно с джантите и седем броя ръчни моторни и електрически инструмента. Кражбата е извършена за времето от 4 февруари до 16 февруари т.г. На 23-годишния мъж е взета постоянна мярка „задържане под стража”.

В хода на работа е установено, че 28-годишния мъж е извършител на кражба на мобилен телефон, извършена на 11 февруари т.г.

Голяма част от инкриминираните вещи са установени и иззети по надлежния ред. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава.