БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 2-4.05.2020

0
867

На 30 април, около 06:30 часа в град Добрич е получено съобщение за противозаконно отнет лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация. МПС е било паркирано по ул. „Боряна” в град Добрич, отключено и със забравен ключ на арматурното табло. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 май, около 22:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Приморска” в град Балчик. На място е установено, че лек автомобил „Пежо”, управляван от 21-годишна жена поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в бетонна ограда. Вследствие на ПТП са нанесени материални щети по автомобила. ПТП е обслужено по административен ред.

На 1 май, около 10:00 часа е получено съобщение за открит труп на мъж, в района на нос Калиакра, обл. Добрич. Установено е, че на 29 април т.г., 24-годишен мъж от град Горна Оряховица слизайки се по пътека в района на „Параклиса” на нос Калиакра пада от 45 метра височина. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 май, около 22:40 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка мотопед, без регистрационна табела, управляван от 38-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 май, около 15:10 часа в района на кв. „Петър Сарийски” в град Добрич е установен противозаконно отнет лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация, обект на посегателството на 30 април т.г. в района на ул. „Боряна” в град Добрич. Работата по случая продължава.

На 2 май, около 23:05 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на 15 броя кутии цигари от търговски обект, нахидящ се по ул. „Христо Ботев” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 май, около 16:45 часа е получено съобщение за извършена кражба на велосипед спортни обувки на територията на с. Църква, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на врата, неизвестен извършител е проникнал в частен имот. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 64-годишен мъж от град Девня, известен на МВР. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.