На 18 декември, около 19:00 часа е получено съобщение за самокатастрофирал лек автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация в района на кръговото кръстовище на бул. „Трети Март” и околовръстен път на град Добрич. Вследствие на инцидента е пострадал водача на 60-години от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 19 декември, около 03:45 часа е получено съобщение за възникнал пожар на лек автомобил „Ауди” паркиран в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич. Огънят е потушен от екипи на РД ПБЗН Добрич. Вследствие на инцидента напълно е унищожено МПС. Вследствие на огнената стихия са увредени паркираните в близост други три автомобила „Митсубиши”, „Пежо” и „Фолксваген” с добрички регистрации.  Не са установени следи от запалителни течности. По първоначална информация се касае за техническа неизправност. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич.

На 18 декември, около 22:10 часа в района на с. Зърнево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с шуменска регистрация, управляван от 29 годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,86 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 декември, около 14:00 часа в град Шабла е спрян за проверка лек автомобил „Опел” със силистренска регистрация, управляван от 52-годишен мъж, известен на МВР. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,01 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 декември, около 03:10 часа е получено съобщение за пожар на павилион по ул. „Цар Петър” в град Добрич, стопанисван от 34-годишна жена. Огънят е потушен от екипи на РД ПБЗН Добрич. Вследствие на инцидента е обгоряла лицевата част на обекта и са нанесени щети по част от стоката. На място са установени следи от запалителна течност. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство под ръководството на РП Добрич.