БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 18 МАЙ

0
402

На 17 май в хода на СПО в град Тервел са извършени проверки на търговски обекти. В хода на работа в два от обектите са установени множество спортни стоки, без съгласието на притежателят на изключителното право. Стоките са иззети. По двата случая са образувани досъдебни производства.

На 17 май, около 14:40 часа в град Добрич е извършена проверка на 37-годишен мъж. В хода на проверката е установено кристално вещество с тегло 0,59 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 май, около 08:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 100 лева от частен имот на територията на с. Красен, обл. Добрич.  При последвалите ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието, 53-годишен мъж, известен на МВР. Сумата обект на посегателството е възстановена на тъжителят.

На 17 май в хода на СПО е извършена проверка на частен имот на територията на с. Стожер, обл. Добрич, обитаван от 19-годишен мъж. В хода на проверката са установени и иззети ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на канабис, два броя мелнички, два броя растения от вида на конопа с височина 15 см. и семена, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 май след проведени ОИМ и ПСД е задържан 32-годишен мъж. В хода на работа е установено, че същият умишлено е увредил предна дясна врата и стъкло на лек автомобил „Тойота“, паркиран на територията на с. Победа, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.