На 16 април след проведени ОИМ и ПСД е задържан 52-годишен мъж от град Добрич. В хода на работа е установено, че същият е извършител на взломна кражба, извършена за времето от 12 април до 15 април т.г. Същият чрез взлом на входна врата е проникнал в производствен имот, находящ се по ул. „Поп Богомил” в град Добрич и е извършил кражба на 11 броя ръчни електрически инструмента и ръчни инструменти. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлженият ред. Взета му е мярка за неотклонение „подписка”. Работата по случая продължава.

На 16 април, около 21:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от 44-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,09 промила в издишаният от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 април, около 19:06 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Одърци, обл. Добрич със самокатастрофирал мотоциклет „Ямаха”, управляван от 37-годишен мъж. Вследствие на инцидента, водача е с фрактура на дясно бедро, без опасност за живота. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача не притежава СУМПС от съответната категория за управление на мотоциклет. ПТП е обслужено по административен ред,

На 18 април, около 12:50 часа в град Добрич е извършена проверка на 26-годишен мъж. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 април, около 23:55 часа в град Добрич е спрян за движение лек автомобил „Опел”, управляван от 55-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,73 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 април, около 10:15 часа е получено съобщение за умишлено увредена предна врата и навигационна система на лек автомобил „Фолксваген”. МПС е било паркирано по ул. „Емона” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април, около 17:45 часа е получено съобщение за възникнал семеен скандал в апартамент, находящ се в кв. „Балик” в град Добрич. Пристигналите екипи на място задържан 48-годишен мъж, който отказва да изпълни полицейско разпореждане. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април, около19:30 часа е получено съобщение за възникнал пожар в апартамент, находящ се в кв. „Балик” в град Добрич. Пристигналите екипи на РСПБЗН Добрич установяват в жилището починал 52-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство.