На 16 януари, около 13:50 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка мотопед, без регистрационна табела, управляван от 28-годишен мъж, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 16 януари, около 07:40 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 40-годишен мъж. При последвалата справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС е неправоспособен. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 16 януари, около 15:20 часа е получено съобщение за умишлено увредено предно стъкло на лек автомобил „Ауди”, паркиран на територията на с. Зърнево, обл. Добрич. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 55-годишен мъж от същото село. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 16 януари, около 21:10 часа в град Добрич е извършена проверка на 22-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,3 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 16 януари, служители на РУ МВР Генерал Тошево извършват проверка на частен имот на три частни имота на територията на с. Люляково, обл. Добрич. В хода на проверката са установени 8 м3 дърва за огрев от вида планински оксен.  По случаите се извършва проверка.

 

На 16 януари е задържан 49-годишен мъж. Същия след словесен спор е нанесъл удар в лицето на 48-годишен мъж в центъра на с. Стожер, обл. Добрич. По случая е уведомена РП Добрич. Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

 

На 16 януари, около 16:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Климент Охридски” в град Добрич. Установено е, че при маневра на заден ход, лек автомобил „Форд” с добричка регистрация блъска 72-годишна жена от град Добрич. Водача на МПС отвежда пострадалата до МБАЛ Добрич. Същата е настанена с диагноза мозъчно сътресение, охлузни рани и изкривена носна кухина, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.