Окръжната прокуратура в Добрич приведе в изпълнение ефективната присъда на 31-годишния Стоян Ст., който се призна за виновен по повдигнатите му обвинение – за държане с цел разпространение на различни по вид наркотични вещества за близо 14 000 лева и за управление на автомобил след употреба на наркотици. Той се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред и сключи споразумение с прокуратурата, което Добричкият окръжен съд одобри.

Осъденият прие да търпи наказание 9 месеца лишаване от свобода при общ режим, както и да плати глоба в размер на 5000 лева. С одобреното от съда споразумение 31-годишният Стоян е лишен и от право да управлява МПС за срок от 9 месеца. В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на 1128 лева.

Двете престъпления са извършени на 29 март 2019 г. В село Стожер осъденият бил спрян за проверка и тестван с дрегер, който установил, че управлява автомобила си след употреба на наркотици. При претърсване в колата и жилището му във Варна са намерени и различните по вид високорискови наркотични вещества на стойност близо 14 000 лева.