БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 15.12.2020

0
684

На 13 декември, около 16:20 часа е получено съобщение за извършена кражба чрез демонтаж на катализатор от лек автомобил „Опел”, паркиран на територията на град Балчик. От проведените незабавни ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани 40-годишен мъж, 23-годишен мъж и 17-годишен младеж, всички от град Шабла. Вещта обект на посегателството е установена и иззета по надлежният ред. Работата по случая продължава.

На 15 декември, около 01:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 34-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,54 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 декември, около 02:10 часа е получено съобщение за възникнал пожар на цехове, находящи се по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Пожара е потушен в 12:30 часа на 14 декември от пет екипа на РД ПБЗН Добрич. Вследствие на инцидента са нанесени значителни материални щети в цех за преработка на суровини, множество обгорели и унищожени вещи и продукция в съседните прилежащи складове. Материалите по случая са докладвани на ОП Добрич. Причините за възникването на инцидента се изясняват. Образувано е досъдебно производство.

На 14 декември, около 11:55 часа е получено съобщение за пострадал мъж в град Добрич. Установено е, че при монтажни дейности на билборд е пострадал 39-годишен мъж. Същият е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на дванадесети гръден прешлен. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич и Областна инспекция по труда. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 декември, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от гараж, находящ се на територията на с. Полк. Минково, обл. Добрич. По данни на тъжителят е извършена кражба на 3 броя ръчни електрически инструмента, хранителни продукти и строителна количка. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 декември, около 11:40 часа е получено съобщение за извършена кражба на лаптоп от къща находяща се на територията на град Генерал Тошево. По случая е образувано досъдебно производство.