БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР -ДОБРИЧ – 13-15.06.2020

0
839

На 13 юни, около 02:35 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с полска регистрация, управляван от 36-годишен мъж от с. Крушари, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,53 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 юни, около 07:30 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Овчарово, обл. Добрич, обитаван от 37-годишен мъж. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 юни, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на метален шкаф със сумата от 2 150 лева от имот, находящ се по ул. „Генерал лейтенант Т. Кантарджиев” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 юни, около 12:30 часа по пътя от с. Люляково посока град Генерал Тошево е спрян за проверка мотопед, без регистрационна табела, управляван от неправоспособен 50-годишен мъж от с. Василево, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 юни, около 17:20 часа в град Добрич е извършена проверка на 23-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,3 грама, реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 юни, около 23:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети в град Добрич. Установено е, че при маневра на заден ход, водач на лек автомобил „Ауди” блъска паркиран автомобил. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо с средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,41 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 37-годишен мъж, неправоспособен. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 юни, около 03:20 часа в град Добрич е спрян за проверка товарен автомобил „Ситроен” с добричка регистрация, управляван от 50-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо с средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,7 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 юни, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Стожер, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 12 юни до 14 юни т.г., чрез демонтаж, неизвестен извършител е извършил кражба на 4 броя гуми ведно с джанти от лек автомобил „Фолксваген” паркиран в двора на имота. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установени извършителите на деянието 17-годишен и 16 годишен младеж, и двамата от с. Стожер. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежният ред.