БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 12.02.2020

0
893

 

На 11 февруари, 11,45 ч. в ОДМВР Добрич чрез ЕЕН 112 е заявено от очевидец за настъпило ПТП с МПС и пострадал пешеходец в с. Честименско. На място изпратен екип на РУ Тервел, които установяват, че т.а. ”Фиат” с ТХ регистрация, управляван от 30 год. водач от  с. Бистрец, общ. Крушари при маневра на заден ход удря пресичащия по пешеходна пътека пешеходец 84 год. жител на с. Честименско. От настъпилото ПТП е пострадал пешеходеца – настанен в реанимация на МБАЛ гр. Добрич, с фрактури на пето и шесто ребрени дъги в дясно, без опасност за живота. Водачът на автомобила е изпробван с техническо средство, уреда отчита отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 февруари, 17,52 ч. в ОДМВР Добрич чрез ЕЕН 112 е заявено от очевидец за настъпило ПТП в гр. Добрич. Екип на сектор “ПП” на място установява, че по ул. “Отец Паисий” непосредствено след кръстовището с ул.”Полковник Дрангов” в посока бул. “Добруджа” на пешеходна пътека 56 год. водач на лек автомобил Фолксваген, от с. Козлодуйци, при управление на МПС – то, не осигурява предимство на пресичащия на пешеходна пътека 64 год. жител на гр. Добрич, вследсвие на което го удря, като допуска ПТП с пострадал пешеходец. В следствие на ПТП – то пешеходеца е с фрактура на лява китка – установено след направените медицински прегледи в МБАЛ Добрич, без опасност за живота. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчита отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 февруари, 14,00 ч. в гр. Каварна, по ул. “България” служители на РУ Каварна, извършват проверка на 34 год. жител на гр. Каварна, известен на МВР, в който е открито хартиено топче, със съдържание 0,59 гр. канабис. Образувано бързо производство, задържан за 24 часа.

На 11 февруари, 15,00ч., от служител на РУ Каварна е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа в с. Септемврийци, от жилището на 40 год. жена от селото, известна на МВР, посредством меден проводник, с който се е прикачила към електропреносната  мрежа  с ниско напрежение и по този начин е използвала ел. енергия, която не се отчита. Същото констатирано и от служители на ЕРП “Север”. Образувано бързо производство.

На 11 февруари,  08,30ч.  в РУ Шабла е заявено от 47 г. жител на гр. Шабла, че на 08.02.2020 г. от негов имот в гр. Шабла, неизвестно лице е извършило кражба на един брой женско агне с тегло 15 кг. При проведените незабавни ОИМ се установи, че извършители на престъплението са 58 г. мъж от гр. Добрич и 45 г. мъж от с. Спасово, известни на МВР. Установено е, че кражбата е извършена от незаключена стопанска постройка. Агнето е върнато на собственика с приемо-предавателен протокол. Образувано бързо производство, задържани за 24 часа.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  13. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ