ХИТРИНО СПИРА УЧАСТИЕ В ТРЕТА ЛИГА

Футболен клуб Хитрино депозира заявление в Зоналния съвет на БФС – Варна, че се отказва от участие в Трета лига – Североизток, както и във формациите за юноши младша възраст и деца в зоналните първенства. Според Николай Кръстев – треньор на отбора, основната причина за това крайно решение е липсата на деца за формациите, които участват в зоналните първенства.

През есента ФК Хитрино трудно сформира отбори юноши младша възраст и деца. В много от мачовете на юношите младша възраст и деца тимът беше с минимален брой състезатели, понякога се налагаше някои деца да участват и в двете срещи една след друга. Потърси се вариант да се привлекат деца и от съседната община Венец, но и това не сработи.

Проблемите в детските отбори рефлектираха и при мъжете. През есента ФК Хитрино не беше отборът, който го помним в предишните първенства. Въпреки че бяха привлечени доста класни футболисти от отказалия се от участие Локомотив (Русе) още през есента, играта на отбора не вървеше. Трудно се постигаха победи у дома, а при гостуванията тимът така и не успя да спечели точки. През есенното първенство отборът завърши на 9 място с 14 точки след 4 победи, 2 равенства и 7 загуби.

 

Отбелязани бяха 16 гола в противниковите врати, допуснати – 20. В миналогодишното първенство 2018/2019 отборът завърши на 3 място в Трета лига – Североизток. Тимът взе участие и на финалите за Купата на аматьорската лига, като на полуфинала загуби в Сливен от Арда (Кърджали). Всичко това остава в спомените.

22 февруари 2020 г., събота, 14:00 ч / XVI кръг:

Хитрино (Хитрино) – Шумен 2007 (Шумен)                     –

Добруджа 1919 (Добрич) – Суворово 1 (Суворово)             –

23 февруари 2020 г., неделя, 14:00 ч / XVI кръг:

Бенковски (Бяла, обл.Русе) – Светкавица Търговище (Тщ)     –

Устрем Д (Дончево) – Септември 98 (Тервел)                 –

Черноломец 1919 (Попово) – Кубрат 2016 (Кубрат)            –

 

    Класиране: 

 

М    П   Р   З    ГР      Т

 

  1. Добруджа 1919 (Добрич) 13   13   0   0   45:6    39 [-]
  2. Суворово 1 (Суворово) 13    8   2   3   34:10   26
  3. Устрем Д (Дончево) 12    8   1   3   22:18   25
  4. Септември 98 (Тервел) 13    6   4   3   20:11   22
  5. Черноломец 1919 (Попово) 12    6   3   3   22:14   21 [+]
  6. Светкавица Търговище (Търговище) 13    5   3   5   23:27   18

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Тополи 2010 (Тополи) 13    5   2   6   16:19   17
  2. Шумен 2007 (Шумен) 13    4   4   5   24:22   16 [+]
  3. Хитрино (Хитрино) 13    4   2   7   16:20   14
  4. Кубрат 2016 (Кубрат) 12 3   1   8    9:25   10
  5. Бенковски (Бяла, обл.Русе) 12 1   2   9    9:35    5
  6. Ботев (Нови пазар) 13 0   2  11    6:39    2

–. Калиакра 1923 (Каварна)            13    4   1   8   18:34   —    [*] Изваден

–. Локомотив (Русе)                    0    0   0   0    0:0     –    [*] Изваден

 

СТАНИСЛАВ КОСТОВ УСПЯЛ ДА ВПЕЧАТЛИ ДЕРМЕНДЖИЕВ

Станислав Костов е хванал окото на националния селекционер Георги Дерменджиев по време на контролата на сините срещу Рапид (Виена). Тогава благоевградчанинът започна от първата минута за “сините” и остана на терена до края на първото полувреме, пише “Тема спорт”. Костов не успя да се разпише срещу австрийците, но бе на ниво. Дерменджиев тогава беше на трибуните в Турция.

Станислав Костов: Ако бием ЦСКА, имаме шансове за титлата

До момента Станислав има 3 мача за националния отбор. За последно носи фланелката на 22 март 2019 година в евроквалификацията с Черна гора (1:1) В София. Нападателят се появи на терена като резерва и изработи дузпа, която бе реализирана от Тодор Неделев. Дебютът му бе на 16 ноември 2018-а при равенството 1:1 при гостуването на Кипър.

Дерменджиев познава качествата на Костов от съвместния им престой на “Герена” миналата пролет. Той бе кратък, но тогава Станислав играеше най-добрия си футбол. През миналата кампания стана Голмайстор №1 на елита, като реализира 24 попадения. За националния отбор той все още не се е разписвал.

БОДУРОВ ДЕБЮТИРА ЗА НОВИЯ СИ ОТБОР С МАЧ В БАГДАД

Българският национал и доскорошен капитан на ЦСКА-София Николай Бодуров записа официален дебют за иранския клуб Естеглал. Защитникът игра цял мач в азиатската Шампионска лига за своя тим при равенството (1:1) като гост на Ал Шорта (Ирак).

Двубоят в Багдад не бе от най-привлекателните от към голови положения. В 24-ата минута Хусам от домакините си отбеляза автогол.

Три минути след подновяването на играта Фаез изравни от дузпа.

Срещата бе първа и за двата тима в груповата фаза на надпреварата. Другите съперници са Ал Вахда (ОАЕ) и Ал Ахли (Саудитска Арабия), които играят по-късно днес.

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН СЕ УКРЕПИ НА ВЪРХА В ЛИГА 1

Отборът на Пари Сен Жермен победи Лион с 4:2 в двубой от 24-ия кръг на Лига 1, но въпреки убедителния резултат остави много въпросителни за играта в отбрана. Парижани водеха с 3:0, като допуснаха интригата да се върне, преди влезлият като резерва Единсон Кавани да вкара гола на успокоението десетина минути преди края, който пречупи амбициите на гостите.

Двубоят започна с много активна игра от страна и на двата отбора. Гостите наложиха висока преса и затрудняваха максимално парижани при изнасянето на топката. Постепенно парижани намериха играта си и в 14-ата минута бяха близо до откриване на резултата чрез Килиан Мбапе, който беше намерен отдясно на вратата от Анхел ди Мария. Младокът стреля силно, но вратарят на Лион Антони Лопеш спаси. Така се стигна до 22-ата минута, когато Ди Мария беше изведен отляво на крилото от Идриса Гей, напредна в наказателното поле и финтира бранител в бяло, след което нанесе удар с левия крак ниско по земята към близката греда. Пари Сен Жермен продължи да бъде по-активният отбор на терена в търсене на второ попадение. В 30-ата минута Ди Мария беше близо до това да отбележи, но топката мина встрани от вратата. В 36-ата минута Мауро Икарди беше изведен зад отбраната на Лион от Ди Мария и успя да преодолее Лопеш, но попадението не беше признато поради засада на аржентинеца.  В 38-ата минута Икарди се пребори за една топка в средата на терена и потърси Тома Мюние, който напредна и подаде към Мбапе в наказателното поле. Малко не достигна да Марсело да пресече подаването и да предотврати последвалото второ попадение във вратата на Лопеш. В добавеното време на първото полувреме капитанът на ПСЖ Преснел Кимпембе фаулира откъсващия се нападател на гостите Муса Дембеле и само присъствието наблизо на Левин Курзава го спаси от червен картон, тъй като не се оказа последен в защитата. Реферът  отсъди пряк свободен удар, изпълнен от Усем Ауар, който стреля над вратата.

Втората част започна вихрено с попадения и във двете врати. Първо защитникът на Лион Марсал си отбеляза автогол в 47-ата минута, а само пет по-късно Мартен Терие намали резултата, след като беше изведен зад отбраната на парижани от Райън Черки. В 59-ата минута интригата се завърна на “Парк де Пренс”, след като Муса Дембеле направи резултата 2:3. Само минута по-късно Дембеле беше близо до изравнителен гол, след като засече топката на точката за изпълнение на дузпа, но ударът му с десния крак мина над вратата. В 69-ата минута гредата спаси Лион от четвърто попадение, след удар на Мбапе. Четвърт час преди края в игра за ПСЖ се появи Единсон Кавани, който замени Мауро Икарди. Само две минути и 58 секунди след появата си уругваецът вкара гола на спокойствието за парижани, след като прати топката в мрежата с удар отблизо след подаване на Ди Мария. Това беше гол №199 с екипа на парижани за Кавани, който е водещ реализатор в историята на ПСЖ. Минута преди края на редовното време домакините имаха претенции за дузпа след нарушение на Рафаел срещу Пабло Сарабия, но такава не беше отсъдена. Парижани се разиграха в края, а тонусът на гостите спадна, като те започнаха да играят по-грубо под започналия да вали пороен дъжд над Париж. В края на мача Марсело извърши груб фаул срещу Мбапе около флагчето за корнер и получи жълт картон. След последвалото изпълнение на фаул не се случи нищо интересно и реферът свири край на мача.

Така ПСЖ записа 20-ата си победа за сезона в Лига 1 и събра 61 точки на върха в класирането. Лион остана девети с 33.

БАЙЕРН И РБ (ЛАЙПЦИГ) ЗАБРАВИХА ЗА ГОЛОВЕТЕ

Очакваното с голям интерес дерби на върха в Бундеслигата между Байерн (Мюнхен) и РБ (Лайпциг) завърши при 0:0, с което шампионите запазиха аванса си от 1 точка пред “червените бикове”. Баварците имаха огромно предимство преди почивката, но не стигнаха до гол. През второто полувреме пък футболистите на Лайпциг пропуснаха три 100-процентови възможности.

Сблъсъкът на “Алианц Арена” се превърна в тактическо надиграване между треньорите, в края на което и двамата трябва да са доволни. Борусия (Дортмунд) загуби в този кръг, а Борусия (Мьонхенгладбах) ще има шанс да се изравни с Разенбалшпорт, ако вземе отложения си мач срещу Кьолн. Жозе Моуриньо беше на трибуните, тъй като неговият Тотнъм среща РБ на 1/8-финалите в Шампионската лига.

Треньорът на Байерн Ханзи Флик беше оставил Филипе Коутиньо на пейката, като вместо това гласува доверие на Леон Горетцка. Томас Мюлер и Серж Гнабри трябваше най-много да помагат на Роберт Левандовски в предни позиции. Гостите, които бяха лидери на полусезона, изненадаха с включването на Дани Олмо като централен нападател, а Тимо Вернер стартира на лявото крило.

За пореден път “червените бикове” не бяха приети добре от привържениците на Байерн, които не спират да ги обиждат още от влизането им в елита. Леон Горетцка имаше първия шанс още във втората минута, а в петата Тиаго Алкантара затрудни Питър Гулачи с удар под гредата, но до гол не се стигна. Баварците продължиха да доминират и в 11-ата пак Горетцка се размина с попадение. След това съставът на Юлиан Нагелсман успя да изравни играта и в 30-ата минута Жером Боатенг се намеси в последния момент, преди Кристофер Нкунку да засече топката в мрежата. В 39-ата Левандовски вече виждаше как кълбото влиза във вратата, но пред голлинията Дайо Упамекано протегна крак и изби.

Втората част започна със 100-процентов пропуск на капитана на Лайпциг Марсел Забитцер, който от няколко метра шутира над гредата. В 49-ата Боатенг сгреши пред наказателното поле, след което Вернер успя да задмине излезлия напред Нойер, но после Дейвид Алаба подложи тяло и спря полета на топката към опразнената врата. Кълбото срещна ръката на австрийския национал, но тя беше плътно прилепена към тялото му и по тази причина не беше отсъдена дузпа. В 54-ата Левандовски беше спънат в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, но ВАР сигнализира за засада на поляка при атаката. След час игра Флик извади неубедителния Гнабри и заложи на Коутиньо. В 63-ата гостите сътвориха третия си голям пропуск. Нкунку изведе Тимо Вернер едно на едно с Нойер, но германският национал шутира в аут. В 80-ата Лева изведе Горетцка за най-чистата ситуация за Байерн за второто полувреме до момента, но вратарят Гулачи отрази удара по земя. Две минути преди изтичането на редовното време Кимих центрира към Павар, но той не успя да засече. Това беше и последният интересен момент в срещата. sportal.bg

ЯНИС ХАДЖИ ДЕБЮТИРА ЗА РЕЙНДЖЪРС С ПОБЕДЕН ГОЛ

Полузащитникът Янис Хаджи, син на румънската легенда Георге Хаджи, отбеляза дебюта си за Глазгоу Рейнджърс с късен победен гол за 2:1 срещу Хибърниън в мач от шотландското първенство. Той бе точен в 84-ата минута и с този успех “сините” се доближиха на седем точки от лидера в класирането Селтик, който има и мач повече.

След мача мениджърът на отбора Стивън Джерард похвали 21-годишния Янис, който играе в Рейнджърс като преотстъпен от Генк. “Представянето му през второто полувреме ни спечели мача. Янис е топ талант. През първата част трябваше да свиква с футбола в Шотландия, а и отнесе доста ритници. През второто полувреме обаче показа на какво е способен”, заяви бившият халф на Ливърпул.

Първият гол на Янис Хаджи в Шотландия падна на рождения ден на баща му, който навърши 55 години.