БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 11.12.2019

0
799

На 10 декември, около 18:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич, на кръстовището с ул. „Орфей”. На място е установено, че лек автомобил „Дачия” излизащ от бензиностанция в посока ул. „Орфей”, отнема предимството на лек автомобил „Опел”, като при удара, двата автомобила се удрят в лек автомобил „Нисан”, спрял на пътен знак „Стоп”. Вследствие на инцидента, водача на лек автомобил „Дачия”, мъж на 65-години от град Добрич е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на шиен прешлен и черепно мозъчна травма, с опасност за живота. Водачите на МПС са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 декември, около 13:00 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян аз проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. В хода на проверката водача и пътника в автомобила сменят местата си. При извършената им проверка за употреба на наркотични вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани 28-годишен мъж от град Каварна и 20-годишен неправоспособен мъж от град Добрич. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 11 декември, около 00:40 часа в с. Кранево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация, управляван от 32-годишен мъж от град Каварна. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,41 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 декември, около 16:50 часа е получено съобщение от оператор на частна охранителна фирма за задействан паник бутон в банков офис на територията на град Генерал Тошево. На място е установен мъж на 61-години, познат на органите на МВР. Служители на РУ МВР Генерал Тошево и ДЦСМП Генерал Тошево, съпровождат 61-годишният мъж до ЦПЗ „Петър Станчев” в град Добрич, където е настанен за лечение. Няма нанесени щети и пострадали граждани. Материалите по случая са докладвани на РП Генерал Тошево.