БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 10.12.2020

0
780

На 9 декември, около 15:30 часа е получено съобщение за умишлено унищожена коледна украса, поставена в централната част на град Тервел. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 28-годидишен мъж от град Тервел. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 10 декември, около 01:30 часа по бул. „Трети Март” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хонда”, управляван от 29-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин.  Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 декември, около 15:50 часа в град Каварна е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 18-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на МПС са издадени за лек автомобил „Пежо”. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 декември, около 19:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Трети Март” в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Мазда”, управляван от 24-годишен мъж блъска пресичащата пътното платно на пешеходна пътека жена на 76 години. Вследствие на инцидента, жената е настанена в МБАЛ Добрич с натъртвания, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 9 декември, около 09:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в къщата. По данни на тъжителят е извършена кражба на сумата от 405 лева, 10 броя бутилки олио и газова бутилка ведно с горелка. По случая е образувано досъдебно производство.