На 10 октомври, около 01:40 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 34-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,2 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 октомври, около 11:15 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 55-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че МПС е с прекратена регистрация от юли месец 2019 г. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 октомври, около 22:0 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 27-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 октомври, около 00:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от 21-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 октомври, около 22:15 часа в град Добрич е извършена проверка на 32-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,15 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 октомври, около 20:30 часа в град Балчик е извършена проверка на частен имот, обитаван от 28-годишен мъж. В хода на проверката са установени прахообразно вещество с тегло 1,5 грама, реагиращо на метаамфетамин, ръчно свита цигара  реагираща на канабис, вещество на бучки с тегло 3 грама, реагиращо на хероин и електронна везна. Задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава в условията на бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 11 октомври, около 07:05 часа е получено съобщение за умишлено увреден лек автомобил „Фолксваген”, паркиран в района на ж.к. „Строител” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 октомври, около 13:00 часа са получени две съобщения за извършена кражба на сумата от 230 лева от лек автомобил „Дачия” и сумата от 140 лева от лек автомобил „Ситроен”. МПС са били паркирани в района на плаж „Болата”. По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на РУ МВР Каварна.

На 11 октомври, около 21:45 часа в град Добрич е извършена проверка на 32-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,76 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.