На 11 май, около 11:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път град Добрич – Варна на входа на град Добрич. На място е установено, че 28-годишен водач на товарен автомобил „Грейт Уолл“ поради неспазване на дистанция, блъска движещ се пред него лек автомобил „Хонда“, управляван от 46-годишна жена. Вследствие на инцидента, жената е настанена в МБАЛ Добрич с комоцио, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 11 май, около 2345 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 54-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,57 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 май, около 10:00 часа по пътя с. Присад – с. Петлешково, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 56-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,35 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 май, около 02:20 часа е получено съобщение за възникнал скандал в частен имот на територията на с. Черна, обл. Добрич. Установено е, че 52-годишен мъж нанася побой над 52-годишна жена, след което отнема от владението й портфейл с лични документи и сума пари. От проведените незабавни ОИМ и ПСД, извършителят е установен и задържан в град Добрич. Вещите обект на посегателство са иззети по надлежният ред. Вследствие на инцидента, жената е повърхностни рани. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. С прокурорско постановление, мярката за задържане на извършителят е удължена на 72-часа. Работата по случая продължава.

На 11 май, около 17:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 43-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 май, около 13:10 часа в нотариална кантора в град Тервел в момент на извършване на сделка за покупко продажба на недвижим имот са задържани 44-годишен мъж и 41 годишен мъж. В хода на работа е установено, е 41-годишният мъж представя неистинско пълномощно с цел прехвърляне на недвижим имот на територията на с. Коларци, обл. Добрич. Материалите са докладвани в прокуратурата. Работата по случая продължава.

На 10 май, около 07:55 часа е получено съобщение за възникнал скандал на кръстовището на ул. „Сан Стефано“ у бул. „Трети Март“ в град Добрич. На място са установени лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 37-годишен мъж и специализиран тежкотоварен автомобил „Мерцедес“, управляван от 37-годишен мъж. При инцидента, водача на лекият автомобил след удар с ръка, уврежда предно панорамно стъкло на товарният автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 май, около 10:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 15-годишен младеж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,50 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.