БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 1.10.2019

0
794

На 30 септември в 19:40 часа в Първо РУ Добрич лично се тъжи 79 год. жителка на град Добрич, че за времето от около 11:45 часа до 19:00 часа на 30.09.19 г. е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъжки глас, който се представил за служител на общинска полиция и й казал, че я следят телефонни измамници и митева трябва да съдейства за задържането им. В резултат на многократни разговори по стационарен и по мобилния й телефон жената остава 1000 лева до оградата на къщата си. След това тегли сума от 2000 евро от банка в град Добрич, които носи в град Варна и ги оставя в района на автогарата. Образувано досъдебно производство.

На 30 септември в 23.10 часа, чрез ЕЕН 112  е заявено от кмета на с.Ловчанци за възникнало ПТП  по пътя с.Смолница – с.Ловчанци. На място е установено,  че  лек автомобил “Митсубиши” с ТХ регистрация, управляван от  че 45 г. водач от  с.Ловчанци, на прав участък от пътното платно, суха пътна настилка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост губи  контрол над автомобила, напуска пътното платно  и се удря в крайпътно дърво.  В резултат на  ПТП водача е настанен в МБАЛ гр. Добрич   със съмнение за фрактура в  областта на лява раменна става  и гръдна травма. Пътник в автомобила на 48 год. от с.с. е настанен в МБАЛ гр. Добрич със съмнения за травма на грабначен стълб и контузия на главата. На двете лица са взети кръвни проби. Образувано досъдебно производство.

На 30 септември по ул.”Трета” в с. Паскалево автопотрул на Второ РУ гр. Добрич  спират за проверка мотопед, с 42 г. водач от гр. Добрич. След справка в информационните масиви на МВР  е установено, че водача  е неправоспособен  и мотопеда не е регистриран по надлежния ред. Образувано досъдебно производство.

На 30 септември в 21:50 ч. на ЕЕН 112  е заявено за настъпило ПТП в с. Карапелит. На място от екип на сектор «Пътна полиция»-гр.Добрич е установено, че по ул. Първа в с.Карапелит в посока гр. Добрич  47 год. неправоспособен водач на лек автомобил «ВАЗ» от с. Фелдфебел Денково, при заобикаляне на паркиран лек автомобил “Сеат” не осигурява достатъчно странично разстояние и се блъска. След извършена проверка за употреба на алкохол цифровата индикация на техн. средство отчита 1.89 на хиляда промила алкохол в кръвта чрез издашания от водача въздух. Задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 30 септември в 07:55 часа в град Добрич, по ул. “Страхил войвода” служители на сектор “Пътна полиция”-гр. Добрич, спират за проверка лек автомобил “Опел вектра” с ТХ регистрация, с 25 год. водач от село Плачи дол, който е тестван на място за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровия му индикатор отчита 1,55 промила алкохол в издишания от водача въздух в уреда. Взета кръвна проба по надлежния ред. Задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST