БЮЛЕТИН НА ОД А МВР – ДОБРИЧ – 12.06.2020

0
1263

На 11 юни, около 18:50 часа по пътя от  град Генерал Тошево посока с. Методиево е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 42-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин, метаамфетамин и опиати. В хода на проверката в МПС е установено шише с метадонов разтвор. Задържан за 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 11 юни, около 11:50 часа в с. Карапелит, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с шуменска регистрация, управляван от 28-годишен мъж от с. Карапелит. В хода на проверката е установено, че поставените регистрационни табели на автомобила са издадени за друго МПС и са с изтекла валидност. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС не притежава СУМПС. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 юни, около 21:30 часа е получено съобщени за извършена кражба на ел. табло, метален шкаф и ясла от стопански имот, находящ се на територията на град Тервел. ОТ проведените незабавни ОИМ и ПСД е задържан криминално проявен 32-годишен мъж от град Тервел. Вещите обект на посегателството са установени. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.