БЮЛЕТИН НА МВР

0
448
30 дек 2022

София. Двама са задържани в момент на покупко-продажба на наркотици. В хода на специализирана операция срещу разпространението на дрога служители на Трето РУ арестували 44-годишен и негов 35-годишен клиент. При последвалите процесуално-следствени действия от лек автомобил, ползван от продавача, са иззети три спейсбека с вещество на бучки, както и сума пари, а от дома му – прахообразно и вещество на кристали, 180 таблетки, везни и 4000 лева. Резултатът от експертната справка показал, че наркотиците са 80 г амфетамин, 84 г метамфетамин и 80 г екстази. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 44-годишният е привлечен като обвиняем по чл. 354 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Благоевград. Амфетамин иззеха полицаи от РУ – Банско при операция срещу съхранението и разпространението на наркотични вещества. В хода на действията, около 2 часа тази нощ в курортния град, униформени проверили 32-годишен от Мездра и иззели две пликчета с бяло прахообразно вещество – общо около 2,95 грама, реагиращо на амфетамин. Притежателят на дрогата е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

В сутрешните часове вчера жител на с. Долно Дряново сигнализирал в РУ – Гоце Делчев, че на 26 декември вечерта, в района на пазара в града, непознат поискал да ползва мобилния му телефон, но избягал с устройството. Заелите се със случая полицейски служители бързо стигнали до самоличността на извършителя – 22-годишен от с. Мосомище. Той е задържан за срок до 24 часа, образуван е заявителски материал.

Монтана. За поредица от нарушения на ЗДвП в ареста на РУ – Лом попадна млад мъж. В първите часове на днешния ден, на улица в крайдунавския град, дежурен полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Опел Вектра“ без регистрационни табели. При направената справка станало ясно, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред, както и че водачът е неправоспособен. При проба на шофьора за употреба на алкохол, алкотестът отчел над 1,2 промила в издишания въздух. На 21-годишния нарушител от обл. Видин са съставени 4 акта по ЗДвП, акт по ЗБЛД и 5 фиша. Образувани са две бързи производства по чл. 343б, ал. 1 и чл. 345, ал. 2 от НК.

Сливен. Неправоспособен и пиян е хванат да управлява нерегистрирано моторно превозно средство. Проверката била извършена вчера следобед в новозагорското село Събрано. В хода на ежедневния контрол по пътна безопасност бил спрян мотопед без регистрационен номер, управляван от 72-годишен жител на Стара Загора. Справка показала, че мъжът е неправоспособен, а мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, отчела положителен резултат над 1,2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

Плевен. Извършител на грабеж е с постоянна мярка за неотклонение след професионални действия на плевенски криминалисти. Към 17 часа на 4 декември, жител на Плевен сигнализирал в полицията, че е станал жертва на посегателство – в района на площад „Иван Миндиликов“ бил нападнат от непознат, който му отнел мъжка чанта с лични вещи и пари. По случая било образувано досъдебно производство и сезирана районната прокуратура. Прецизната оперативна работа на криминалистите от Второ РУ довела до разкриване на престъплението и установяване на извършителя – 32-годишен плевенчанин. Той е привлечен в качеството на обвиняем. Направил е пълни самопризнания, като подробно описал начина и механизма на извършеното от него престъпление. С постановление на прокурор е задържан за срок до 72 часа. Впоследствие му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е приведен в следствения арест в Плевен.

Пловдив. Непълнолетен автор на кражба е разкрит от служители на реда в Пловдив. Вчера в Трето РУ започнала работа по сигнал за счупена витрина на заложна къща и задигнати мобилни апарати. При проведеното разследване по образуваното досъдебно производство криминалистите влезли в дирите на 16-годишен младеж. Случаят е докладван в прокуратурата.

Кърджали. За хулигански действия 23-годишен е задържан в РУ -Кърджали. Около 23.30 часа снощи, пред игрална зала в село Черноочене, мъжът предизвикал скандал и нанесъл удари на опонента си. На извършителя е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство за налагане на административно наказание.

Проверка за причинена смърт на гръбначно животно е започната в РУ – Кирково. Жител на село Чорбаджийско подал вчера жалба в управлението, че на 22 декември с пневматична пушка било простреляно домашното му куче и независимо от лечението то е починало. Група „Криминална полиция“ извършва проверката и издирва извършителя на престъплението.

Видин. На 29 декември, при проверка на частен адрес в гр. Грамада, полицейски служители установили 4 кубика дърва без контролна горска марка и без превозен билет. На стопанина е съставен акт по Закона за горите. По случая в районното управление е заведена преписка по чл. 235 от Наказателния кодекс.

Враца. Специализирана операция за осигуряване на обществения ред, безопасността на движението и противодействие на престъпността е проведена вчера на територията на Козлодуй. В хода на действията е извършена проверка в търговски обект, откъдето униформените иззели пиротехнически изделия, без надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. По случая е образувано досъдебно производство.