Българка спечели съвсем заслужено международно признание. Полина Паньова, която миналия октомври сложи лентата на „Мисис България Transcontinental 2018“, на 6 август пребори голямата конкуренция на световния конкурс, който се състоя в град Атланта, щата Джорджия, и заслужено спечели короната на „Mrs Transcontinental 2019“.

30-годишната Полина има украински корени, но е родена в град Карнобат.

Висшето си образование, обаче, завършва в чужбина. Следва във Виницки национален медицински университет „Николай Пирогов“, като специализира Ендокринология и успешно се дипломира.

Макар да изпитва огромна любов към рожденото си място, тя от години не живее тук, а в град Виница, Украйна. През 2014 година се омъжва и днес е горда майка на 2 момчета.

През изминалата година Полина заслужи сребърния приз в конкурса за омъжени дами „Мисис България 2018“. Тогава за втори път през 20-годишната история на състезанието, освен 20 финалистки бяха избрани и подгласнички, които имат правото да представят страната ни на международни конкурси. В официалния си Фейсбук профил тя публикува снимки от конкурса, на които миналогодишната победителка от Япония – Ери Саито, ѝ предава короната. „Вярно е! Благодаря ви, че повярвахте в мен, както и за това, че ме избрахте за новата Mrs Transcontinental 2019. Плача и все още не мога да повярвам, че има не само справедливост, но и невероятни хора с добри сърца. Цялата красота започва отвътре!“, написа Полина и добави емотикони, сред които е и българският флаг.

Красавицата искрено вярва както в каузите на конкурса, които за всичките години от създаването му са събрали 750 хил. лева за благотворителност, така и в идеята на състезанието. Според нея дамите придобиват истинска сила, след като станат майки и възпитат децата си. debati.bg