БУМ НА ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 В ОБЛАСТ ДОБРИЧ. КОВАРНИЯТ ВИРУС ВЗЕ ПЪРВА ЖЕРТВА

0
1072

21 са новозаразените с COVID-19 за последните два дни в областта, сочат данните на Единната информационна система. Днес броят им е 9, а вчера вторник – 12.

От последните деветима, седем са жени, двама – мъже. Пациентите са на възраст от 42 г. до 79 г. Седем от тях са хоспитализирани, а двама са на домашно лечение и изолация. Трима от седемте хоспитализирани пациенти са поставени на дихателна реанимация в Ковид сектора на Отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/ на добричката болница. Сред новорегистрираните случаи няма зрелостници.

Единият от седемте хоспитализирани – мъж на 70 г., е починал. Всички деветима пациенти са били контактни на вече доказани с PCR тест положителни случаи на коронавирус, съобщават от Областния координационен щаб.

Трима от 12-те с положителни проби във вторник са абитуриенти от Езикова гимназия. Така общият брой на заразените младежи и девойки става 13.  Д-р Светла Ангелова – директор на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб уточни, че шестима от всички 12 пациенти са мъже на възраст от 15 г. до 61 г. Петима от тях са на домашно лечение и изолация, като при всички случаи се касае за лица, контактни на вече положителни пациенти. Един е хоспитализиран в Инфекциозна клиника и предстои да бъде направено епидемиологично проучване за установяване на контактните му лица, добави д-р Ангелова.

Другите шест положителни резултата са на жени на възраст от 17 г. до 79 г. Пет от дамите са изследвани като контактни на положителни лица, а една се е прибрала от рискова държава. Четири от пациентките са поставени на домашно лечение и изолация, а две са настанени в Ковид сектора на Второ вътрешно отделение на МБАЛ Добрич.

Всички пациенти на домашно лечение са в добро общо състояние и са предадени на личните си лекари за наблюдение. НДТ

·         АНКЕТА НА НДТ: Имате ли доверие на правителството на Бойко Борисов за справяне с пандемията COVID-19?
·         Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академияна сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет “Джон Хопкинс”.