ОБЩИНА КАВАРНА ДАВА ПО 100 ЛЕВА ЗА ОСИНОВЯВАНЕ НА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА

0
572

100 лева годишно ще получи всеки гражданин на Каварна, който осинови безстопанствено куче, реши Общинския съвет на последната си сесия. По деветнадесета точка от дневния ред „Стимулиране осиновяване на безстопанствените кучета на територията на община Каварна”, общинските съветници гласуваха с 13 гласа „за”, 1 глас „против” и 3 гласа „въздържал се”.

Според приетото решение, във връзка с изпълнение на залегналите в Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Каварна мерки, ще бъде организирана кампания сред жителите на община Каварна за осиновяване на вече кастрирани и маркирани безстопанствени кучета.

Сумата от 100 лв. на година за всеки осиновител ще бъде осигурена от постъпленията на такса за притежание на куче, срещу сключване на договор.

Общинските съветници възложиха на кмета на Община Каварна да извърши последващите съгласно закона действия, както и да осигури безплатна кастрация под формата на ваучери на желаещите собственици на домашни кучета, които са регистрирани в Община Каварна. НДТ