• Хората на Корнелия Нинова прибират служебните телефони на местната структура

Насрочени са местни извънредни избори в партията

Ново противоборство между пловдивските социалисти и ръководството на БСП се заформя след решение на пленума на червените да бъде проведен предсрочен пълен цикъл отчети и избори в Пловдивската градска организация. Градският съвет на БСП – Пловдив отказва да изпълни решението на Националния съвет, тъй като то е противоуставно и противозаконно, съобщиха от там. “Ще бъдат сезирани Общопартийна контролна комисия и прокуратурата”, обявяват след решение на Градската организация на партията в Пловдив.

Социалистите оспорват идеята на “Позитано” 20 да бъдат предадени в централата на БСП печатите и документацията на градската и районните партийни организации, деловодните книги, пароли, достъп и администратори на съществуващите интернет страници, е-мейли и други онлайн форми на комуникация, както и дори служебните телефони на местните социалисти. Последното е задача на работна група от 15 членове, начело с Атанас Зафиров.

Според решението на НС на БСП, подписано от Корнелия Нинова, пловдивските социалисти трябва да проведат Градската си конференция в периода от 16 юли до 17 юли 2022 г. и да изберат ново ръководство, а преди това да бъдат сменени и председателите на райони в града.  https://trud.bg/