Вече не познава жена си и децата, придвижва се с чужда помощ

През пролетта на 2022 г. Брус Уилис обяви, че се оттегля от актьорската си кариера поради темпоро-фронтална деменция, а през септември тази година стана ясно, че звездата вече не може без чужда помощ дори при прости ежедневни дейности. Съпругата Ема Хеминг му помага да се движи из къщата и да слиза от втория етаж на първия, а нает парамедик отвежда актьора до колата, за да го закара на лекар.

Болестта, за която все още не е намерен лек, прогресира твърде бързо и надеждите на семейството, че учените ще имат време да разработят лекарство, което да се превърне в панацея за звездата, избледняват с всеки изминал ден. Брус Уилис вече е диагностициран със сериозни проблеми със слуха, говорът му става все по-несвързан, но най-лошото е амнезията.

Актьорът бързо започва да забравя лицата на големите си дъщери и бившата си съпруга Деми Мур, те трябва постоянно да му напомнят кои са.

Прогресивната слабост на съзнанието на Брус Уилис натъжава настоящата му съпруга. Тя се люлее на ръба на депресията и само грижите за двете ѝ деца я предпазват от плъзгане в черната бездна на отчаянието. За да подкрепя по-добре мъжа си, с когото са заедно от 2009 г., Ема е преминала обучение за грижа за хора с диагностицирана деменция и се опитва да бъде истинска подкрепа за съпруга си. Но прогнозите на лекарите не са утешителни, възможно е до края на годината тялото на Уилис да бъде толкова отслабено, че той да не може да става от леглото.  https://trud.bg/

Уо̀лтър Брус Уѝлис (на английскиWalter Bruce Willis) е американски актьор, продуцент и певец, носител на награди „Златен глобус“, „Златна камера“, „Изборът на публиката“ и две награди „Еми“, номиниран е за четири награди „Сатурн“.[1] Известни филми с негово участие са „Умирай трудно“, „Умирай трудно 2“, „Последният бойскаут“, „Криминале“, „Петият елемент“, „Армагедон“, „Шесто чувство“, „Град на греха“, „Looper: Убиец във времето“, сериалите „Съдружници по неволя“, „Приятели“ и други.

Биография

Брус Уилис е роден на 19 март 1955 г. във военната база на германския град Идар-Оберщайн в Западна Германия. Майка му е германка, а баща му е американски войник. През 1957 г. семейството му се връща в американското градче Пенс Гроув, щата Ню Джърси. Брус е буйно дете с не много добър успех в училище. Свири в малък оркестър и участва в училищната театрална трупа. След завършването на училище, записва да учи Монтклеърския държавен колеж, за да продължи театралното си образование.

Брус Уилис е женен за актрисата Деми Мур от 21 ноември 1987 до 18 октомври 2000. Двойката не дава обяснение за раздялата си. Имат три деца: Румър Глен Уилис (р. 1988), Скаут ЛаРу Уилис (р. 1991) и Талюла Бел Уилис (р. 1994). Все още поддържат приятелски отношения и делят къща и общ бизнес в окръг Блейн в Айдахо. През февруари 2009 година се жени за Ема Хеминг на тайна церемония на Бахамските острови. На 1 април 2012 се ражда дъщеря им Мейбъл Рей Уилис,[2] а на 5 май 2014 г. – втората им дъщеря, Евелин Пен.[3]. Семейството известно време живее в Ню Йорк, в апартамент в близост до Сентръл парк,[4] но от 2019 г. те живеят в квартала Брентууд на Лос Анджелис.[5]

През април 2009 г. Брус Уилис подписва договор с френския гигант „Belvedere S.A.“ да бъде международно лице на водката Sobieski и участва в специална рекламна кампания срещу 3,3% от собствеността на компанията.[6][7]

През пролетта на 2022 г. Брус Уилис е диагностициран с афазия, и той приключва актьорската си кариера. Този факт е съобщен на 30 март 2022 г. от роднините на актьора.[8][9]

Кариера

През 1979 г. започва да играе малки роли в театри. През следващите 2 години има и малки участия във филми: „Първият смъртоносен грях“ и „Присъдата“. Късметът му проработва през 1985 г. когато го избират, за ролята на Дейвид Адисън в сериала „Съдружници по неволя“ (198589). За участието си, през 1987 г. е отличен с награда „Еми“. Следва „Среща с непозната“ с Ким Бейсингър. Филмът, който го издига на върха, е „Умирай трудно“.

Любопитно

Филмография

Звездата на Брус Уилис на Холивудската алея на славата

https://bg.wikipedia.org/