Броят на жертвите на инцидента със самолет Су-34 в Йейск нарасна до 13 души /видео/

0
494

Москва, 18 октомври – AiF-Москва.

Броят на загиналите при катастрофата на военен самолет Су-34 в жилищния район на Ейск се увеличи до 13 души, съобщи Алексей Кузнецов, помощник-министър на здравеопазването на Русия.

Той каза, че спасителите са приключили анализа на развалините, по време на издирвателно-спасителните операции са открити телата на още десет загинали.

„Към 06:00 часа московско време на 18 октомври в резултат на катастрофата са загинали 13 души, включително три деца“, каза Кузнецов.

Той добави, че според Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация 19 души са ранени, четирима от жертвите са откарани в Краснодарската регионална болница, останалите се лекуват в местна болница. Оказването на помощта е под личния контрол на ръководителя на Министерството на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко.

Преди това Мурашко даде три жертви. Ръководителят на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация Александър Куренков подчерта, че не е имало експлозия след падането на самолета в Йейск, пожарът е възникнал в резултат на разлив на гориво.

IC на RF образува наказателно дело. Руският лидер Владимир Путин инструктира да се окаже цялата необходима помощ на пострадалите.