Борисов: Ще отворим парковете и планините само при едно положение!

0
718

“Да отворим парковете и планините край големите градове в България, за да поемат глътка въздух хората – това ще се случи, ако успеем да удържим положението около и малко след Великден. Пика го очакваме до 10-15 дни”. Това заяви премиерът Бойко Борисов на рпесконференция в министерски съвет преди минути.

Преди това Борисов проведе среща с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и епархийските митрополити в Синодалната палата. Във фокуса на разговора бяха необходимите мерки и организацията за посрещането на Възкресение Христово, налагани от извънредното положение в страната във връзка с разпространението на COVID-19.

Министър-председателят Борисов посочи, че към момента в името на живота и здравето на българските граждани за ограничение на разпространението на коронавируса са въведени редица мерки. ”

От една страна, сме забранили парковете, забранили сме хората да излизат в планините, затова пуснем ли ги да излязат така масово, много ме е страх да не тръгне голяма зараза“, категоричен бе премиерът Борисов по повод предстоящите празници Цветница и Великден.

https://www.burgas24.bg/