Борисов: Удължава се срокът за скъпите лекарства и ТЕЛК-овете

0
1032

Правителството и Националният кризисен щаб работят в постоянно сътрудничество и след под лупа действията им. Самосъзнанието и дисциплината може да се реши проблема с паника, премиерът сподели премиерът Бойко Борисов по време на брифинга в Министерски съвет.

Борисов благодари на президента Румен Радев, че е подписал указа за извънредното положение.

Ето и какви са решенията, които са взети от правителството:

Първо: удължава с 6 месеца срока за издаване на лични документи. Целта на заповедта на извънредните мерки е да не се позволи струпването на много хора на определени места.

Второ: удължава се до края на май срокът за подмяна на документите за тази година.

Трето: протоколите за скъпите лекарства се удължават до 12 месеца.

Четвърто: решенията на ТЕЛК се удължават до края на март.

Веригите за бързо хранене може да работят само за храна за вкъщи. РЗИ и МВР трябва да контролират това. Също така МВР ще внимава за телефонните измами.

Борисов съобщи, че има добра новина от Италия – страната започва постепенно да се справя коронавируса. За последното денонощие е намален броят на жертвите.

От 17.00 часа днес на телефон 112 ще се поемат обаждания обажданията с въпроси за обхвата на заповедта на Министерство на здравеопазването.

„4 души от Министерство на здравеопазването ще стоят на телефоните, за да може всеки един въпрос или тълкувание да се отговори на хората и по максимално бърз начин да бъде взето необходимото решение. Надявам се платформата да не бъде хаквана и претоварвана с умисъл, за да може да издържи“, допълни Борисов.

https://lupa.bg