Exif_JPEG_420
  • Близо 150 ученика от 7 села се състезаваха в село Дончево
  • Състезателите от училище „Н. Вапцаров“ в Карапелит – с първи места

С майсторски отмерен футболен удар кметът Соня Георгиева на община Добричка даде началото на общинския спортен празник в с. Дончево на 11 май. На местния стадион в селото (където често гостуват и играят футболисти от Варна, Шумен, Разград, Русе и други градове) дойдоха над 100 ученици от училищата в селата Карапелит, Батово, Победа, Ловчанци, Стожер, Смолница и Дончево за участие в турнира по мини-футбол. Състезанието „Да спортуваме заедно“ премина под мотото „Не на насилието и агресията в училище“.

Exif_JPEG_420

Отборите бяха в две групи: от ученици 5-7 клас и от 8-10 клас. В оспорвания двубой на първата група, след изпълнение на дузпи спортистите от училище „Никола Вапцаров“ в с. Карапелит, надделяха над домакините от Дончево от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Те спечелиха купата и златните медали. На третото място се класираха младите футболисти от ОУ „Хр. Ботев“ в Стожер. Във втората група също учениците от с. Карапелит станаха първи.

Желанието за силна игра и победа у всички отбори и състезатели впечатляваше. Имаше много и красиви отигравания сред селските ученици на община Добричка, каквито на стадиона в Дончево многобройната и вярна публика на местния ФК „Устрем Д“ вижда рядко от млади футболисти на грандове като „Лудогорец“, „Спартак“, „Волов“, „Дунав“ и др. при гостуванията им тук в неделя. Комендантът на спортния празник Иван Манолов – координатор на общинския съвет на БФС, и реферите Алекси Милчев и Росен Петров се грижеха на отлично подготвения  терен да властва спортсменски дух.

Exif_JPEG_420

При награждаването кметът на общината Соня Георгиева благодари на учениците за продължаването на традициите, показаните спортни умения и отборния дух. Тя изтъкна, че спортът изгражда отрано силни личности и ги калява да посрещат достойно предизвикателствата на утрешния ден. „Всички сте победители“, заяви  на финала кметът на общ. Добричка към състезателите на общинския спортен празник „Да спортуваме заедно“.