На 29 септември /неделя/, в часовете от 9.00 ч. до 12.00 ч., в Градски парк „Свети Георги” ще се проведе благотворителен маратон “ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ”. Организатори на проявата са Александър Тодоров, Николай Георгиев и Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич. Благотворителната  общност е инициатор на спортни мероприятия с апел към хората да спортуват и чрез спорта да помагат за благотворителни каузи. Идеята на проявата е, чрез спорт да се събират средства за закупуване на книги в полза на местната общност.

В благотворителната инициатива организаторите канят да се включат хора от всички възрасти, които да пробягат минимум една пълна обиколка от 400 метра в градския парк на Добрич. Всяка завършена обиколка от 400 м в парка се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Така общата събрана сума ще е равна на броя обиколки, които са пробягали всички участници. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич.

Инициативата се провежда вече три поредни години в град Силистра, в нея са се включили 600 граждани, които са пробягали 5571 обиколки и със събраните средства са закупени 345 нови книги.

Дата 29 септември, в часовете от 9.00 ч. до 12.00 ч., място на събитието – Градски парк „Свети Георги” /Детелината/.

Ела, раздвижи се, забавлявай се, стани част от каузата! Бъди един от нас!

https://www.facebook.com/events/2362691183982800/

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST