Бизнесмен заведе иск срещу Елена Йончева за 1 млн. лева

0
999
Бизнесменът Иван Саздов е завел граждански иск в респектиращия размер от 1 млн. лв. срещу журналистката Елена Йончева, водач на листата на БСП и избрана за евродепутат, потвърдиха от Софийския градски съд. Предстои съдът да укаже на вносителя на иска срок, в който да бъде внесена таксата, която възлиза на 40 хил. лв.

Миналата седмица Йончева внесе в прокуратурата сигнали с документи, свързани с прехвърляне на фирми на братовчед на премиера Бойко Борисов. В единия от сигналите е споменат бизнесменът Иван Саздов като представляващ офшорната фирма “Palms Enterprises” (Overseas) LTD, като се твърди, че фирмата е изпратила по сметка на “EMA BGS SL” 1.7 млн. евро, представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Името на Йовчева се свързва с къщата в Барселона. За тази къща бе споменато за първи път в записите “Яневагейт” през 2015 г. от бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева, която свърза и името на Борисов с покупката. Миналата година премиерът Борисов отрече да има общо с тази къща.

Делото е образувано в понеделник, макар че той е входирал искова молба на 23 май – последния работен ден преди евроизборите, на които бившата журналистка бе водач на листата на БСП и практически вече е избрана за евродепутат.

Саздов съди Елена Йончева по станалия много “актуален” Закон за задълженията и договорите, по точно – за непозволено увреждане. Така искът – понеже е за над 25 000 лв., стартира направо от Софийски градски съд.

В исковата си молба той твърди, че е пострадал имиджът му на дългогодишен бизнесмен. http://glasove.com/