По повод 148 години от гибелта на Апостола на свободата, сектор Работа с деца в библиотека „Дора Габе“ проведе два образователни онлайн урока с ученици  от IVа и IVб  на СУ „Любен Каравелов“  с класни ръководители,  Мария Георгиева и Иванка Желева. Заниманието включваше презентация и представяне на дигиталното издание на тефтерчето на Васил Левски.

Библиотечен специалист запозна децата с житейския път и святото дело на Апостола на българската свобода, разказа им подробности за семейството и средата, в която е отраснал, за псевдонимите, за личните му качества и за революционната му дейност, за основаната от него комитетска мрежа и гибелта му. Най-голям интерес от онлайн срещата предизвика представянето на дигитално издание на тефтерчето на Левски, даващо възможност да се докоснат до личния му свят, мечтите и въжделения му. Учениците се впечатлиха от дигиталното издание, което е дарение на библиотеката от Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

В края на образователния урок децата изявиха желание да посетят сектор Работа с деца, за да разгледат фотипното издание на личното тефтерче на Васил Левски и да получат читателските си карти за 2021 година.

Галя МАРИНОВА