Барселона и Манчестър Юнайтед завършиха 2:2 в първи мач от плейофите преди осминафиналите в Лига Европа. И двата тима отправиха по над 16 удара за гол в най-посетения двубой в цялата история на турнира, гледан от 90 225 зрители. Каталунците отбелязаха първи в дербито на Камп Ноу. След асистенция на Рафиня Маркос Алонсо разтърси мрежата на Де Хеа в 50-ата минута, като посвети гола на починалия си баща, но само три минути по-късно вездесъщият Маркъс Рашфорд върна напрежението, изравнявайки за 1:1.

Кунде помогна на “дяволите” да стигнат до обрата с автогол в 59-ата минута. Съотборникът му Рафиня компенсира грешката с гол в 76-ата минута, с който оформи крайния резултат 2:2.

Барса пусна кръв преди реванша, тъй като претърпя много чувствителна загуба, след като Педри се оттегли контузен преди края на първото полувреме и трябваше да бъде заменен от Серхи Роберто.

Педри заемаше дясната зона на квадрицепса, докато около 40-та минута на първото полувреме падна на земята и автоматично поиска смяна с голямо разочарование на лицето. Медицинските служби на Барселона му оказаха помощ и оцениха доколко силни са болките му.

Педри трябваше да напусне терена поради мускулна контузия, което означава лоши новини за Шави Ернандес в ключов момент от сезона, особено в двубоя от Лига Европа срещу труден отбор като Манчестър Юнайтед.

В същото време Барселона ще е и без другото си острие Гави, който получи жълт картон в 73-ата минута и пропуска втората среща.

Реваншът е следващата седмица на “Олд Трафорд”.

В друг мач от днешната програма в турнира Рома претърпя поражение при гостуването си на РБ Залцбург. Австрийците спечелиха с гол на Капалдо в 88-ата минута.

Резултати от днешните мачове в Лига Европа:
АЯКС – УНИОН 0:0
БАРСЕЛОНА – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:2
ЗАЛЦБУРГ – РОМА 1:0
ШАХТЪОР – РЕН 2:1

22:00 ч.

БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН – МОНАКО
ЮВЕНТУС – НАНТ
СЕВИЛЯ – ПСВ
СПОРТИНГ – МИДТИЛАНД

Реваншите са на 23 февруари.

https://trud.bg/