ВАРШАВА, 16 февруари. /ТАСС/. В Украйна започна формирането на първото полско специално подразделение, подчинено на украинското министерство на отбраната. Това съобщи в четвъртък полският информационен портал Onet .

Според него тази специална част ще бъде част от украинските въоръжени сили и ще се нарича Полски доброволчески легион. Формирането се извършва от гражданин на Полша. Предвижда се отрядът, състоящ се от няколко десетки души, да се занимава с разузнаване и саботаж.

Подборът към звеното, според портала, ще бъде извършен от специалисти от Полша и Украйна. Основните условия за прием са обучение по военно дело и липса на проблеми с алкохола или наркотиците. Данните за контакт с желаещите да се присъединят към тази група ще бъдат публикувани скоро. Предвижда се да бъде създаден център за набиране на нови членове, включително в Полша, но тази инициатива все още не е съгласувана с властите в страната.

Базата на полската част се намира на тайно място край Киев. Съобщава се, че определен брой членове на специалните сили вече се подготвят за бойни задачи.