• Зловещата прогноза на руския експерт е подобна на тази, която немски астроном направи през есента. Съвпадение или да започна да се притеснявам?

Астрологът Татяна Борш предсказа, че краят на света ще настъпи през 2060 г. Тя каза това в студиото на програма на един от федералните канали.

„Краят на света ще настъпи през 2060 г. “, каза Борш.

Гръмкото и неочаквано изказване предизвика смут сред специалисти и зрители в студиото, а водещите за известно време бяха тотално объркани. След въпроса на астроложката дали е сбъркала обаче, тя отговори отрицателно. Но тя все пак даде шанс на света, като изясни, че датата все още не е напълно окончателна и изисква „допълнителна проверка“.

Между другото, през есента на 2023 г. германският астроном Михаел Гретенщетер направи подобна прогноза. Той базира предсказанията си на писмата на Исак Нютон.

„Нютон стигна до извода, че през 2060 г. ще започне нова ера в историята на Земята. Той смята тази дата за възможен край на света, но в писмата си подчертава, че след това ще настъпи „рестартиране на Вселената“, а Земята ще стане „Божие царство“, цитира астронома Neprosto.fun .