• Страшно предсказание
  • Паисий Светогорец предрича бедност и безработица на стария континент

Светите православни старци правят много пророчества за бъдещето на света. Четем ги като приказки и не винаги ги вземаме на сериозно. Едва когато събитието се случи, си спомняме: “Но този или онзи старец някога е говорил за това!”

Свети подвижник Паисий Светогорец е широко известен на всички православни християни. Нека си спомним неговите пророчества и да разберем какво очаква целият свят, включително Русия и съседните територии, в близко бъдеще.

Паисий Светогорец умира през 1994 г., можем да кажем, че е наш съвременник. През целия си живот той е много болен, но не се страхува от смъртта, защото има духовно зрение и вижда, че смъртта не е краят, а преход на душата в друг свят.

Тялото е тленно, но душата е вечна, така че не трябва да скърбим за смъртта на физическото тяло, защото то е само временно убежище за безсмъртната душа.

Старейшината е толкова свикнал с болката, че на практика не я забелязва. Той казва, че болката и постоянните неразположения му дават толкова опит, колкото много хора не получават през целия си живот. Тъй като е болен, той, както никой друг, разбира всички, които идват при него със своите заболявания. Старецът се моли за всички, които търсят помощ, и хората изпитват облекчение. Но Паисий Светогорец не можа да излекува сам себе си.

Паисий Светогорец “обещава” голяма благодат след катаклизмите в Европа.

Предава информацията от Бог

За атонския старец са написани много книги, където са събрани неговите пророчества и разкази за чудесата на изцелението.

Паисий Светогорец вижда бъдещето, явяват му се светци и дори самата Богородица. Чрез него те предупреждават човечеството за важни събития. Хората смятат стареца за предсказател, но Паисий казва, че бъдещето е известно само на Господ, той само предава информация на хората. Старецът дълго време се бори с онкологично заболяване, неговият лекуващ лекар, знаейки, че пациентът му може да предсказва бъдещето, веднъж го пита: “Ще има ли такива големи войни в света като Първата и Втората световна война?”

На това старецът отговаря: “Всички вие нямате представа какво ни очаква.” В другите си пророчества старецът разкрива подробности за това, което предстои на човечеството. Сега събитията от бъдещето, предсказани от него, се превръщат в настояще пред очите ни. И така, какво ще се случи и за какво трябва да се подготвим?

Евреите ще управляват тайно

Според старейшината Турция ще реши да отприщи конфликт с Гърция. Военните действия ще продължат 2,5 години.

Руснаците ще се притекат на помощ на православните гърци. Основните битки ще се водят на територията на Константинопол (Истанбул). Градът ще бъде превзет от руснаците и предаден на гърците. Ето какво казва за това Паисий Светогорец: “В Константинопол ще се проведе голяма битка между руснаци и европейци… Гърция няма да играе водеща роля в този конфликт, но руснаците ще є дадат Константинопол, който някога є принадлежеше по право.”

Паисий има интересно предсказание за евреите. По думите му те ще дойдат на власт и никой нищо няма да забележи, а истинската им цел ще бъде да унищожат православния свят. “Евреите, след като ще имат силата и помощта на европейското ръководство, ще станат нагли и ще се покажат с безсрамие и гордост и ще се опитат да управляват Европа.

Тогава две трети от евреите ще станат християни”, казва пророкът.

Ето какво предрича Паисий Светогорец за трите православни братски народа: “Три православни народа трябва да се държат заедно, но те самите не разбират това. Злото ще управлява света през 21 век и само любовта и доброто могат да го победят, затова хората трябва да се държим заедно. Веднага щом православният свят се обедини, злото ще загуби силата си.”

Голяма беда може да се избегне, ако се вслушаме в пророчествата на Паисий. Старецът пише: “Не изпадайте в паника.

Голямото зло може да бъде сдържано, но човек трябва да има много святост. Да не се страхуваме от хората, колкото и зли да са те. Доколкото човек се съединява с Бога, дотолкова става безстрашен.”

Светогорският старец предупреждава, че срещу Русия ще бъде подготвен заговор: “Ще видите как всички ще є обърнат гръб в миг, дори и тези, които се наричат приятели. Русия просто ще бъде изхвърлена отвсякъде. Страната ще остане почти без подкрепа, но ще оцелее.” Тези събития, според старейшината, ще бъдат повратна точка за целия свят. Православните ще започнат да се обединяват и това ще бъде началото на зората на Русия. “Не веднага, но руският народ ще стане най-могъщият на планетата. Европа ще трябва дълбоко да съжалява, че един ден отказа да подкрепи Русия. Ще видите, тя все пак ще поиска помощ и снизхождение.”

Цар ще ръководи Русия

Новата просперираща Русия, според Паисий Светогорец, ще бъде оглавена от всенародно избран цар, който ще направи Русия – най-силната и просперираща сила. Самият Господ ще го подкрепи и един ден целият свят ще бъде благодарен на православния цар.

Според старейшината, Европа я чака разцепление, бедност и икономически колапс. Всяка година западните страни ще стават все по-бедни и по-бедни. Това ще допринесе за растежа на престъпността и безработицата. Някои европейски държави ще изчезнат напълно, териториите им ще бъдат погълнати от по-богатите съседи. “Злите хора ще отидат при слабите, унищожавайки всичко по пътя си. Но вярващите не трябва да се страхуват, ако имат скръб, тогава тя се дава за добро, в името на пречистването. Господ няма да изостави своето. Мрачните времена ще отминат и ще дойде такава благодат, каквато още никой не е виждал.”

И ако преди няколко години пророчествата на Паисий Светогорец изглеждаха смешни, сега виждаме, че всичко предсказано лека-полека започва да се сбъдва.

https://trud.bg/