Вторият есенен месец ще започне за всички есенни зодии на емоционален прилив, а какво очаква всяка зодия, ви разказваме по-подробно в хороскопа за октомври 2024 г.

Хороскопът за октомври 2024 година обещава много зодии да преминат относително леко този период. Въпреки това, Черната Луна, измислена планета в астрологията, във връзка с други небесни тела може да развали настроението. Заедно с професионален астролог разкриваме как точно ще влияят небесните тела на хората през втория месец на есента.

Овен (21.03 – 19.04)

За Овните октомври ще бъде добър месец. Звездите отварят възможности за творческо себеизразяване. Но е важно да запомните, че успехът през този месец може да бъде постигнат предимно чрез вашите собствени усилия. Това обаче не е проблем за Овните – те лесно се зареждат с нови идеи. Само не забравяйте, че е по-добре за вас да не се занимавате с дългосрочни проекти или най-малкото да не поемате дългосрочни задължения. Вашето мото е: ела, направи го бързо, заслужи успех.

Мъжете Овен през октомври могат спокойно да разчитат на късмета по въпросите на финансите. Тя ще ги облагодетелства. Затова се опитайте да не се съпротивлявате на текущото състояние на нещата и да хванете късмета за опашката. В работата също всичко ще е стабилно за вас – работата е радост и носи очакваните резултати. И в личния ви живот са вероятни трудности. Настоящите романи са тежки, а новите практически не започват. Е, това е моментът, в който можете да помислите какво цените във връзката си и какво има нужда от корекция в нея. Може дори да си струва да си вземете кратка почивка и да се съсредоточите върху постигането на професионален успех.

Октомври обещава приблизително същите неща за жените Овен и мъжете. Така ще има пълен ред във финансовия сектор. И ако имат нужда от пари за някакви необходими или желани разходи, те лесно могат да ги вземат от резервите си. В същото време трябва да бъдете внимателни в областта на кариерата, тъй като вероятността от измама се увеличава. Бъдете внимателни с околните и не говорете много.

В личния ви живот, както и при мъжете, ще има застой. За да не направите напрегната ситуация болезнена, по-добре е да преместите фокуса си върху работата или хобитата. С времето всичко ще се стабилизира.

Телец (20.04 – 20.05)

През октомври звездите съветват Телците да бъдат по-гъвкави и умерени в амбициите си. Като цяло за Телците октомври не е най-добрият месец за важни дела, създаване на нови контакти и важни речи.

Ако се вслушате в горните препоръки, мъжете Телци няма да бъдат лишени от пари през октомври. Представителите на този знак ще бъдат по-фокусирани върху това да ги изразходват за развлечения и своите „желания“. Като цяло това не е лошо, но е важно да знаете кога да спрете. Ситуацията в работата ще бъде постоянно добра. Много Телци ще имат отлични отношения с колеги, което ще доведе до успех както в кариерата, така и във финансите. В личния ви живот правните проблеми ще излязат на преден план. В същото време този термин предполага най-широкия списък от възможности – от съвместна регистрация на ипотека и брак до възможни разводи. Във всеки случай личният живот ще се върти около договори и други официални документи.

Жените Телец трябва да внимават с финансите си през октомври – има риск да се натъкнат на измамници. В работата всичко ще е наред. Повечето представители на знака ще се радват да правят това, което обичат. Що се отнася до личния ви живот, вие, мили дами, трябва да се съсредоточите върху желанията си. Правете всичко както искате, а не за да угодите на любимия човек. Това е ключът към успеха в личния живот през октомври.

Близнаци (21.05 – 21.06)

Близнаците ще имат успех в обществените дела и на работното място през октомври. През този месец те ще имат шанс да реализират своя творчески потенциал и отдавна планирани проекти. Очаква ви успех във финансови сделки, свързани както с покупки, така и с инвестиции.

За мъжете Близнаци октомври ще се „разиграе“ по най-добрия възможен начин. Очаква ги пълна хармония и успех във финансите и кариерата. Тук дори няма какво да препоръчаме, освен да се насладите на вълната на късмета. В личния ви живот също всичко е много добре – очакват ви приятни изненади и успешни стечения на обстоятелствата.

През октомври жените Близнаци може да изпитат известно объркване по финансови въпроси – ще бъде по-трудно от обикновено да се споразумеят с партньорите. В същото време по време на работа си струва да покажете твърдост и решителност, да вземате решения без колебание и да изключите емоциите. В личния си живот също си струва да обърнете внимание на трезвостта на преценката. Съществува риск в една връзка да се възприемат фалшивите неща като истински.

Рак (22.06 – 22.07)

Звездите предупреждават Рака през октомври. Първо, трябва да сте по-сдържани в действията си и да не вземате прибързани решения. И тенденцията за това се увеличава през октомври.

На второ място ще трябва да сдържате своята гордост и склонност към диктаторско поведение, които също ще се проявят през този месец. Това може да изиграе лоша шега както в личните, така и в бизнес отношенията.

Октомври съветва мъжете Раци да бъдат по-внимателни. Прибързаните действия могат да доведат до финансови загуби. По работа се очакват бизнес пътувания и като цяло вероятността от чести пътувания се увеличава. И в личния си живот ще искате повече да се затворите в „черупката“ и да се занимавате с интроспекция, отколкото активно да влезете във връзка.

За жените Рак октомври носи удобна финансова ситуация. Звездите не сочат възможност за рязко увеличение на доходите, но казват, че могат да се правят планове, които да бъдат реализирани през следващите месеци. В кариерата ви се увеличава вероятността да напуснете текущата си работа и да се върнете при предишния си работодател. Жените Рак имат пълен ред в личния живот – хармония и стабилност, което е свързано не само с връзките, но и със семейния бюджет.

Лъв (23.07 – 23.08)

Като цяло за Лъвовете този месец ще бъде успешен, особено във финансово-деловите въпроси. Ще има възможност да се докажете сред колегите си, да се покажете от най-добрата страна на началниците си, да направите изгодна инвестиция и да осъществите успешни финансови транзакции.

През октомври мъжете Лъв не само ще постигнат успех във финансите и кариерата, но и ще могат да отпразнуват успешно сключени сделки с колеги и любими хора. За Лъвовете октомври е времето да берат плодовете на успеха. Но не забравяйте, че трябва да формализирате всички бизнес отношения и внимателно да проверявате всички договори и документи, които подписвате.

Лъвове, ще сте малко песимисти в личния си живот. Ще видите много в черно. Това обаче не е лошо, тъй като ще можете да съсредоточите цялото си внимание върху работата.

През октомври при жените от този знак всичко ще върви добре с финансите и ще има възможност да се начертаят начини за разширяване на паричния канал. В работата, мили Лъвици, ще имате късмет. Така че действайте смело и вземайте решения – те ще бъдат успешни през октомври. И в личния ви живот всичко е хармонично. Можете да се насладите на този период, без да се страхувате от клопки или проблеми.

Дева (24.08 – 23.09)

За Девите октомври като цяло ще е спокоен месец. Но за онези представители на знака, които са родени по-близо до двадесети септември, от една страна, идва времето на успех в бизнеса и големите проекти. От друга страна, рискът да станете жертва на измама се увеличава. И така, общ съвет за Девите: опитайте се да оценявате входящите оферти и възникващите възможности възможно най-трезво.

Мъжете Дева ще имат успех във финансите през октомври, ако действат решително и с хладнокръвие. Очаква ги стабилност в работата. В личния ви живот се увеличава вероятността от внезапни и понякога неочаквани промени. Често тези промени сигнализират за изход от безизходицата.

Хороскопът на жените Дева е подобен на този на мъжете. Във финансите ги очаква добро състояние на нещата с възможност да намерят нови източници на доходи или да подобрят настоящите. Препоръчително е да бъдете възможно най-активни на работа, това ще бъде от полза за вашата кариера. В личния живот е възможна раздяла. Но с голяма степен на вероятност това ще бъде прекъсване на нездравословна връзка.

Везни (24.09 – 23.10)

За Везните октомври е техният месец. Звездите споделят, че през този период са особено облагодетелствани от късмета в личната и деловата сфера. Партньорствата и сътрудничеството ще се развиват успешно, вероятни са пробиви във финансовите дела и успех в кариерата.

За мъжете Везни финансовият успех може да накара главите им да се обърнат. Това може да има леко отрицателно въздействие върху работната среда: рискът от интоксикация с успех ще се увеличи, което ще намали адекватността на оценката на професионалните дейности.

В личния ми живот всичко е страхотно. През октомври е свързано с работа. Свободни мъже Везни, търсете партньор в живота сред бизнес партньори и колеги.

Жените от този знак, въпреки общия си успех, ще имат малко по-малко постижения във финансите и кариерата от мъжете. Но те не са свързани с конкретни проблеми, а с факта, че паричните въпроси ще избледнеят на заден план, а личният живот ще излезе на преден план. Да, именно връзките ще занимават умовете на представителите на тази зодия през октомври. И има защо, тъй като този месец ще имате особен късмет в романтичната сфера. Не пропускайте своя шанс!

Скорпион (24.10 – 22.11)

Скорпионите, които вече имат силен вътрешен магнетизъм, изпитват още по-голямо увеличение на вътрешната и външната привлекателност през октомври. Това ще се отрази много положително на контактите, както лични, така и делови. Така че, Скорпиони, не седете вкъщи или в офиса, срещайте се повече и общувайте с нови хора.

Вярно е, че мъжете Скорпиони все още ще смятат, че успехът във финансите и кариерата е труден. Личният живот ще стане малко скучен със своята обикновеност. Е, това може да означава, че е време за промяна на всички фронтове. И връзките, които правите през октомври, ще помогнат за подобряването на тези области през следващите месеци.

През октомври звездите препоръчват на жените Скорпиони да проявяват по-хладна пресметливост във финансовите въпроси, а при кариерни постижения, каквито със сигурност ще имат, да не ги премълчават, а да ги парадират. Колкото повече ви забелязват, толкова по-големи са шансовете ви да постигнете успех в бизнеса. По пътя към професионалните победи ще изместите личния си живот на заден план. Ще възприемате връзките като пречка за постигане на висоти в кариерата.

Стрелец (23.11 – 21.12.)

За Стрелците октомври е успешен в професионален план. Има шанс да се докажете, да внесете нови идеи и подобрения в познати процеси и да получите признание от колеги и партньори. Подобно на Скорпионите, Стрелците се насърчават да общуват повече и да правят нови запознанства през октомври.

За мъжете този месец е успешен във всички въпроси. Финансовото състояние е стабилно и склонно към подобрение. Сътрудничеството ще бъде добро в работата. Като цяло през този месец не се препоръчва да работите сами. В личния живот са вероятни неочаквани изненади, подаръци и щастливи поводи.

При жените Стрелци през октомври всичко върви като по часовник. Във финансите има пълна стабилност. Успехът в кариерата ви идва от работата с хора, които харесвате. И личният ви живот ще поднесе изненади; можете да очаквате подаръци от сродната си душа.

Козирог (22.12 – 20.01)

През октомври Козирозите могат да срещнат трудности при усвояването и възприемането на нова информация. Очакват се проблеми при установяването на нови контакти. Затова звездите препоръчват на Козирозите този месец да обърнат внимание на изпълнението на рутинни и познати задачи. Или дори можете да планирате ваканция.

Финансовата и кариерната сфера ще принудят мъжете Козирози да работят през октомври. На работното място ще има неразбираеми ситуации и се увеличава вероятността от задкулисни игри срещу вас. В личния ви живот има голям риск половинката ви да ви нарани с дума или дело. Но това е по-скоро изблик на натрупани емоции, след което започва периодът на „Италия“.

При жените Козирог ситуацията е малко по-добра през октомври. В работата проблемите са преодолими. Но имайте предвид, че във финансовия сектор някой ще се опита да ви манипулира. Например, той ще иска да получи пари, като поиска съжаление. Човек от миналото може да се прояви в личния си живот. Може би бивш партньор или просто стар приятел. Но във всеки случай ще бъдете доволни, че той ви напомни за себе си.

Водолей (21.01 – 19.02)

Водолеите ще претърпят промени в живота си през октомври. Сферата на интересите, сферата на самореализация се променя и възникват възможности да се опитате в нова роля. И всички тези трансформации носят удоволствие.

Вярно е, че октомври може да донесе някои финансови затруднения за мъжете Водолей, което може да се превърне в импулс за решителни действия. В крайна сметка това е често срещана история, когато решаваме да направим фундаментални промени само в моменти на криза. В кариерата си звездите препоръчват да предприемат заобиколни решения. Обичайните модели на работа няма да ви позволят да постигнете успех и могат да доведат до задънена улица. В личния ви живот всичко ще бъде наред. Още повече, че самотните представители на знака ще успеят да намерят сродната си душа на работа.

Жените Водолей ще имат късмет през октомври. Първо, те ще имат постоянно добро финансово състояние. И в много отношения това ще бъде постигнато благодарение на успешното състояние на нещата на основната работа. Второ, личният ви живот също ще ви хареса. Можете да се държите лекомислено и да не се тревожите много за дребни неприятности. Звездите обаче не ви обещават точно тези проблеми.

Риби (20.02 – 20.03)

За Рибите октомври ще бъде предимно спокоен месец. Освен за представителите на знака, родени в началото на март, звездите ще представят ситуации, в които ще трябва да поемат отговорност за случващото се в живота. Това ще бъде период на кармични изпитания и възмездие за минали дела. В същото време, ако сте били „добри“ през изминалите месеци, звездите ще отворят нови възможности през октомври.

За мъжете Риби октомври ще бъде спокоен и стабилен във финанси, кариера и личен живот. Ще се чувствате добре, ще се радвате на сегашното състояние на нещата.

Жените Риби ще очакват малки финансови загуби през октомври поради непланирани разходи. Всичко в кариерата ви е гладко и без инциденти, но може да има известен застой в бизнеса. В личния живот – пълна хармония, стабилност, а също така ще има възможност за бизнес сътрудничество с роднини.

КОМЕНТАР НА АСТРОЛОГА БОРИС ЗАК

— Белязано е от новолуние в знака Везни, където ще се свържат Луната, Слънцето и Меркурий. И всички тези небесни обекти са свързани с Черната Луна – Лилит.

Съвпадът на светилата с Меркурий ще ни даде общителност, която ще ни накара да привлечем вниманието на другите. Наред с общителността се засилват и дипломатическите ни качества и желанието за търсене на компромиси. Вярно е, че Везните ще допринесат за нашата несигурност в действията ни и ще ни карат често да се съмняваме.

Но връзката на космическите обекти с Лилит ще засили изкушението да използваме красноречието си и да манипулираме други хора чрез него.

Това влияние на планетите обаче няма да продължи дълго и още в средата на месеца ще се изпълним със самочувствие и желание за поемане на рискове. Интуицията също ще се изостри, тъй като Луната ще влезе в съвпад с Плутон.

И в края на месеца ни очаква момент, в който личното привличане нараства, но рискът от злополуки и повреда на оборудването се увеличава. Освен това краят на октомври не е най-доброто време за подписване на договори.

ЧЕРНА ЛУНА ЛИЛИТ
Това е знак за равенство и справедливост, баланс и хармония. Преминавайки през Везни, Черната Луна (Лилит) изкривява тези области на живота, дава склонност към крайности в преценките, липса на балансиран подход към делата.  На 29 юни 2024 г. Лилит навлезе в знака Везни до 27 март 2025 г.