Александър Петров от Студио „Сарандев“ – Лауреат на Голямата награда за 2020-та на Фондация „Димитър Бербатов“ в Категория „Изкуства“

0
358

Вчера лично Димитър Бербатов във видео послание обяви Лауреатите на Голяма награда от тринайстото издание на Годишни награди “Успелите деца на България”, връчвани всяка година от Фондация „Димитър Бербатов“.

Един от носителите на Голяма награда е Александър Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Той е победител за 2020-та година в Категория „Изкуства“, ІХ-ХІІ клас. Многобройните му успехи през изминалата година са свързанине само с изявите му като поп изпълните, но и като млад поет. Александър участва в 10 международни поп конкурса, организирани в Армения, България, Естония, Косово, Латвия, Молдова, Румъния, Сев. Македония и други страни, като печели 2 Гран при, 9 първи, 1 втора, 1 трета и 1 специална награда. Участва и в три национални певчески конкурса, в които е удостоен с 3 първи и 2 специални награди.
Александър пише стихове, включва се в три литературни конкурса и печели награди във всеки от тях.
Добричкият талант е бил член и на Клуб „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“ през 2015, 2016, 2017 и 2019 година.

Деветнайсет годишният Александър е особено щастлив от удостояването му с Голяма награда. Това е своеобразен венец на дългогодишните му занимания с музика и поезия. Постиженията на Александър са истински пример за това, че положеният труд и упоритостта се възнаграждават, и че са предпоставка за постигане на големите цели.