“Албена” разполага с модерен дигитален симулатор за голф

0
529

Черноморският комплекс “Албена” разполага с модерен дигитален симулатор за голф, който пренася играчите – любители и професионалисти, на популярни игрища в света, съобщиха от пресцентъра на ваканционното селище.

Съоръжението работи по норвежка технология, която използва радар за регистриране и отчитане на замаха, удара на играча, както и на летежа на топката. Чрез алгоритъм специален монитор пресъздава в пълна степен усещането от играта в естествени условия. Така голфърите могат да усетят атмосферата на известни игрища като The Belfry във Великобритания и Stone Canyon в САЩ, посочват от курорта.

По думите на ръководителя на проекта Веселин Савоя, който е сертифициран инструктор и от малцината професионални голф играчи в България, дигиталният симулатор дава възможност на туристите да опознаят играта без да се налага да инвестират много финансови средства и усилия. Той коментира, цитиран от пресцентъра на курорта, че голфът е игра за забавление, за раздвижване на ума, за релаксация и добавя, че на симулатора могат да играят хора от всички възрасти и с различен опит.

БТА