САНКТ ПЕТЕРБУРГ, 10 май – РИА Новости. Наказателно дело за предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност, е образувано след падане на автобус в река в Санкт Петербург, съобщава Главното следствено управление на Следствения комитет на Руската федерация за Санкт Петербург.

„Следствените органи на Главното следствено управление на Следствения комитет на Русия за град Санкт Петербург са образували наказателно дело за предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за сигурност, на основание престъпление, предвидено в Част 3 от член 238 от Наказателния кодекс на Руската федерация“, се казва в съобщението.
Според разследването в резултат на катастрофата има загинали и ранени.

САНКТ ПЕТЕРБУРГ, 10 май – РИА Новости. Шофьор на автобус в Санкт Петербург загуби контрол, блъсна няколко коли и падна от Поцелуевия мост в река Мойка, според видео от камери за наблюдение, предоставено от източник на РИА Новости.
На видеозаписа се вижда как редовен автобус с пътници навлиза в моста, но внезапно започва да излиза от маршрута, напуска лентата си, блъска няколко паркирани коли, излиза в насрещното платно и накрая пада в реката.
По-рано пресслужбата на регионалното управление на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация съобщи, че автобус, в който по предварителни данни е имало около 20 души, е паднал от мост в река Мойка в Санкт Петербург. В Санкт Петербург пътниците бяха извадени от водата.
Прокуратурата на Санкт Петербург започна разследване на този инцидент.