Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 17 години Любомир Божанков обяви разширената група от футболисти за участието в предстоящия приятелски турнир “Кубок Развития”, който ще се проведе от 19 до 29 януари в Минск, Беларус. Сред избраниците на треньора е 15-годишният възпитаник на детско-юношеската школа на Добруджа Иван Ангелов. Той е роден през 2003 година и е част от състава на добричкия клуб с треньор Митко Василев. Голяма заслуга за израстванато му като състезател има и треньорът на вратарите в клуба Николай Радомиров. Това не е първа повиквателна за талантливия футболист. През есента на 2018 година той изигра два мача за националния отбор.

Младите “лъвчета” са един от 12-те отбора, които получиха покана за надпреварата, и ще премерят сили с връстниците си от Словакия, Украйна и Литва в предварителна група „C”.

Ето и избраниците на Любомир Божанков: Радостин Георгиев (Берое), Иван Ангелов (Добруджа), Анастас Пемперски (Лудогорец), Тодор Петров (Лудогорец), Стефан Статев (Лудогорец), Алекс Маринов (Лудогорец), Иван-Йоанис Атанатос (Славия), Мартин Сораков (Славия), Кристиян Стоянов (Славия), Николай Калинов (Левски, София), Александър Бучков (ЦСКА-София), Марк-Емилио Папазов (ЦСКА-София), Лазар Боянов (Колеж “Брук-Хаус”), Димо Кръстев (Нефтохимик), Пламен Цончев (Сините камъни), Валентин Николов (Локомотив, София), Георги Мавродиев (Локомотив, Пловдив), Антон Бакалов (Национал), Георги Пенелов (Национал), Мартин Христов (Ботев, Пловдив).

Първият двубой на България U17 е на 20 януари от 10.45 ч. срещу Украйна. Два дни по-късно от 9.00 ч. срещаме Литва, а на 24 януари от 11.05 ч. се изправяме срещу Словакия. Победителите във всяка от трите предварителни групи плюс най-добрият подгласник ще се класират за полуфиналите, а останалите ще играят баражи за разпределение на местата между 5-о и 8-мо и между 9-о и 12-о.

loading...