ХРИСТО НАНЕВ ГОСТУВА В РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА

0
933

Писателят Христо Нанев представи в регионална библиотека „Дора Габе” най-новата си книга „Пророкът на Короната – Любомир Лулчев”, Книга 1, издателство “Факел”. В новото си издание авторът разказва за Любомир Лулчев – тайния съветник на цар Борис Трети, бивш офицер, ясновидец, астролог, приятел на Петър Дънов. Книгата е посветена на две бележити годишнини – 130 от рождението и 70 от трагичната гибел на Любомир Лулчев.

В началото на срещата бе представен откъс от документален филм за живота на Любомир Лулчев, включващ епизод от живота на ясновидеца в периода 1943-1944 г., със спомени на хора, съхранили паметта за един от най-енигматичните родни феномени, който по думите на Христо Нанев е „безпощадно подценяван”. След прожекцията писателят сподели болката си, че ние не познаваме достатъчно уникалните български феномени –  Слава Севрюкова, Дядо Влайчо, Преподобна Стойна, Любомир Лулчев. Авторът вярва, че вървейки по следите на феномените, макар и бавно, възстановяваме тяхната памет, нашата памет.
Христо Нанев разкри много факти за поучителния живот на големия български ясновидец Любомир Лулчев, за контактите му с цар Борис III, с Петър Дънов и други. Разказа и за добрата комуникация между българските ясновидци, които познавайки се, взаимно са се развивали и обогатявали.
Много добрички почитатели на изследователската дейност на Христо Нанев присъстваха на представянето, имаха възможност да разговарят с автора и да намерят отговор на своите въпроси, както и да получат автограф.
Христо Нанев продължава издирването на сведения за българските феномени. След Слава Севрюкова, Влайчо от Коньово и Любомир Лулчев, творческите му интереси са към Преподобна Стойна. НДТ