• В началото на лятото Раците ще почувстват срив, а Водолеите ще искат да реализират всичките си творчески планове. Но само първата половина на юни е подходяща за кардинални промени.

В началото на лятото всеки знак от зодиака очакват съдбовни, но тежки събития. Особено трудни ще са нещата във финансовия сектор. За някои представители на хороскопа трансформацията ще бъде толкова трудна, че ще трябва да си вземат непланирана почивка.

Какви житейски метаморфози да очакваме от първия месец на лятото?

Две ретроградни планети, Плутон и Сатурн, ще започнат да оказват специално влияние върху живота на хората през юни. Особеното им въздействие ще се отрази предимно на финансовия сектор и кариерното развитие.

Въпреки факта, че Плутон е лишен от статута на планета в продължение на много години, астролозите продължават да следят отблизо неговото движение, тъй като се смята, че движенията на небесното тяло влияят върху характеристиките на човешката психика. Космическият обект започна да се „връща назад“ още през май, но ще трябва да се движи в обратна посока още няколко месеца. Времето на ретрограден Плутон, както е посочено в хороскопите, ще приключи едва на 11 октомври.

Смята се, че докато небесното тяло не се върне в нормалното си положение, хората ще продължат да изпитват трудности в кариерата си, особено ако човек работи в организации с остаряла структура. Рискът от унищожаване на такива компании е голям. С финансовите въпроси също трябва да се работи внимателно.

„Плутон дава промяна в банковата ликвидност, така че всички процеси и дела, свързани със застрахователни компании или счетоводство, ще вървят със задръжки или препятствия“,  предупреди астрологът.

През втората половина на юни Сатурн ще влезе в ретроградна фаза. Според хороскопите, когато най-бавната планета в небето промени курса, възникват неприятни ситуации в кариерата. Тази област от живота ще трябва да обърне специално внимание. Може би старите проблеми ще се върнат. Трудности очакват тези, които са планирали в този момент покупката на жилище.

Сатурн е доста сериозна планета. Това може да доведе до високи цени на имотите и строителството. Следователно всяка промяна в положението на планетата дава промени в една или друга посока. Желателно е всички сделки с недвижими имоти да се извършват преди началото на този период, тоест преди 17 юни.

Бъдете внимателни по време на пълнолуние и новолуние. Позициите на естествения спътник на Земята влияят върху емоционалните и духовни преживявания на всеки знак от зодиака.

Пълнолунието, което ще настъпи през юни, е популярно наречено “ягодово” или “розово”. Цветът на небесния обект няма да се промени, на този ден започва реколтата на любимото зрънце. В началото на лятото това астрологично явление ще се случи в зодия Стрелец. Позицията на нощната звезда, както е посочено в хороскопа, ще доведе до факта, че мнозина ще искат да почувстват свобода и да тестват границите на позволеното.

В хората може да се увеличи идеологическото настроение, желанието да бъдат в очите на обществото, да участват активно в живота на обществото. Хората на пълнолуние не търпят различни ограничения в живота си. Може би мнозина ще имат философски поглед върху нещата, когато светът се покаже в идеалистична светлина.

Първото новолуние през лятото се очаква на 18 юни. Светилото ще бъде в зодия Близнаци, което ще изостри любопитството и бързината на вземане на решения у хората. Въпреки това, поради влиянието на съзвездието, много представители на зодиакалния кръг ще станат несериозни, ще прибързат с изводи, което може да се отрази негативно на всички сфери на живота.

Това новолуние ще повиши общителността, приказливостта и способността за възприемане на информация. Като цяло хората са склонни да си губят времето в разговори, <…> тоест хората стремглаво се впускат в усвояване на информация.

Не се препоръчва да вярвате на слухове и да ги разтваряте сами. По-добре е да посветите това време на саморазвитие. Например, можете да се запишете за специализирани курсове.

През втората половина на юни също се препоръчва внимателно да се обмислят четирите дни.

Струва си да се обърне внимание на такива дати като 17, 20, 29, 30 юни. Това са лоши дни. Не трябва да се планират важни събития.

Ако не е възможно да пренасрочите планираните събития, важно е внимателно да се подготвите за тях, да проверите документите и да обмислите варианти за излизане от трудни ситуации.

Овен

Представителите на зодията ще започнат някаква делова или приятелска кореспонденция, което ще доведе до промени в статуса им. За Овните в началото на лятото всяка комуникация с другите е важна. Сред новите познати е възможно да има такива, които определено ще се заинтересуват от техните идеи.

Придобитите контакти ще помогнат за реализирането на старите мечти на родените под егидата на огнения елемент. Според хороскопа представителите на зодията ще започнат да изпитват удоволствие от дейността си. През втората половина на юни обаче техният бурен потенциал може да утихне за известно време.

Към края на месеца ще имате нужда от емоционална стабилност, ще искате да сте по-често с близките си, да се наслаждавате на домашна топлина и уют.

Въпреки това, темпераментен по природа, за Овните ще бъде трудно да седят мирни. Струва си да насочите целия си потенциал в положителна посока. Важно е да се занимавате с подреждането на жилищата и решаването на натрупаните битови проблеми.

Телец

Въпросите за приходите и разходите през юни ще излязат на преден план за Телците. Представителите на зодията трябва да се отнасят по-отговорно към спестяванията. Това ще ви помогне да получите солидна материална основа.

Ще изпитате стабилност на доходите. Освен това размерът на печалбата ще зависи от вашата лична настойчивост и инициативност. Можете също да бъдете креативни в правенето на пари.

Към края на първия месец от лятото Телците ще се активизират. Вероятно те ще започнат да се появяват по-често на всякакви социални събития, където ще се изисква много комуникация. Разширяването на контактите и постоянното появяване пред обществото ще се окажат полезни за кариерата. Ще има възможност за създаване на полезни бизнес контакти.

Постоянното общуване обаче може да замъгли мислите на Телците, така че след купони не трябва да шофирате. Не се препоръчва този месец да доверявате автомобила на приятели или да се записвате на уроци по шофиране. Положението на планетите според хороскопа е неблагоприятно за този вид професия.

Близнаци

В живота на Близнаците ще започне дългоочакваната бяла ивица. Всички техни идеи и начинания най-накрая ще дадат плод.

Дойде времето, когато сте пълни със сила и възможности, способни да поемете всеки бизнес. Можете лесно да го направите.

Много Близнаци вероятно ще получат подаръци в средата на юни. Може би увеличаване на благосъстоянието, получаване на бонуси или увеличение на заплатите. Финансовият късмет ще съпътства представителите на зодията до средата на лятото. Парите буквално ще лепнат по ръцете ви.

Последната третина на юни ще бъде запомнена с приятно пазаруване. Близнаците най-после ще могат да си позволят това, за което преди само са мечтали. Не бива обаче да се спира дотук. Кипящата енергия, както съветва хороскопът, трябва да бъде насочена към финансово обогатяване.

Рак

В началото на лятото Раците ще усетят липса на вътрешни сили. Жизненият потенциал в този момент ще бъде намален.

Може да се нуждаете от рестартиране преди нещо голямо и значимо. За да възстановите силите си, трябва да прекарвате повече време сред природата и да подобрите здравето си.

Раците вероятно ще се нуждаят от малка почивка в момента. Не трябва да се напрягате за дреболии и да хабите енергията си за решаване на проблемите на близки и колеги. Представителите на зодията трябва да се фокусират върху собствените си амбиции.

В края на юни, според хороскопа, Раците ще бъдат по-енергични и активни. Пред тях ще се очертаят нови перспективи. В последната третина на месеца родените под това съзвездие ще бъдат в центъра на вниманието. Знакът на зодиака трябва по-често да поема инициативата и да говори с другите за своите планове. Проектите на представители на зодиакалния знак няма да останат незабелязани и ще получат подкрепа от влиятелни хора.

Лъв

За юни огненият знак на зодиака има много планове и надежди. Разположението на планетите в небето ще улесни осъществяването на най-съкровената им мечта. Въпреки това, чувствайки се като слуги на съдбата, Лъвовете могат да станат твърде горди.

Хороскопът отбелязва, че приятелите и съмишлениците ще ви помогнат да постигнете успех и да го запазите. Егоизмът и суетата, напротив, ще доведат до катастрофални резултати.

Приятелите ви могат да окажат значително влияние върху вас. Приятелските отношения, които започнаха в момента, ще играят голяма роля в бъдещата съдба на Лвов.

От постоянно внимание и комуникация до края на юни родените под властта на силите на огъня може да се уморят. През последната третина на месеца те ще искат да се отдалечат от суматохата и да прекарват повече време сред природата. Когато се появят подобни мисли, Лъвовете трябва по-често да излизат от града. Ако натоварването не ви позволява да повърнете в средата на седмицата, тогава трябва да се разхождате в парка вечер, да отидете в гората или на реката през уикендите. Уединението с природата ще ви помогне да подредите нещата в мислите си и да рестартирате. Благоприятно е да мислите за почивка в края на месеца.

Дева

Лятото на Девите ще започне с реализиране на амбициозни планове. Вродената активност и харизма ще им помогнат да постигнат целите си. Тези черти ще играят важна роля в живота на зодията. Ръководството определено ще отбележи желанието за развитие и полза за компанията. Възможно повишение, увеличение на заплатата и други привилегии.

Особен пик на активност ще настъпи в края на юни. По това време са възможни командировки и покани за участие в светски събития.

Последната третина от месеца предвещава полезни контакти и познанства. Като цяло ставате много социално активни, искате да общувате много и да сте в светлината на прожекторите “.

Въпреки това, човек трябва внимателно да подхожда към избора на познати и да не се доверява на всеки, който се среща по пътя на живота. Също така трябва да бъдете по-предпазливи във финансовите въпроси, не се препоръчва безразсъдно пилеене на пари. В края на месеца е важно да започнете да спестявате.

Везни

Началото на лятото за представителите на зодията ще бъде свързано с пътувания в чужбина или пътувания, чиято цел ще бъде уреждане на важни въпроси. Хората, с които съдбата ще ги отведе далеч от дома, ще играят важна роля в живота на Везните.

Ще има и желание за пътуване и всичко чуждо. Участието в мирогледните проблеми ще става все по-явно“.

Според хороскопа към края на месеца амбицията на Везните силно нараства. Обикновено тихите и скромни представители на зодиакалния знак ще станат по-видими в обществото. От това си струва да се възползвате. Предстои много важен период, когато Везните ще могат да изразят себе си и своите идеи, което със сигурност ще бъде оценено от висшето ръководство.

Скорпион

Скорпионите през юни трябва да бъдат по-внимателни, особено по отношение на финансите. Винаги трябва да сме нащрек, за да не се поддадем на триковете на измамниците. Вродената интуиция ще им помогне да ги предпази от необмислени действия. Според хороскопа човек не може с недоверие да заглуши вътрешното чувство, именно то ще ви каже как да действате правилно в дадена ситуация.

Трудности на Скорпионите очакват в отношенията с втората половина. Родените под това съзвездие често са притежателни и манипулативни. Ретроградните планети могат да предизвикат ниски черти на характера.

Това е периодът, в който можете да ревнувате съпрузите. Не бива да се спирате на това. Най-добре е да насочите енергията към получаване на нови знания или подобряване на уменията. Това ще бъде страхотна инвестиция във вашето бъдеще“.

Превключването на вниманието ще ви позволи да се отървете от негативните мисли. Също така, най-доброто решение в края на месеца, както е посочено в хороскопа, ще бъде отиването на почивка. По това време е важно да планирате някакво пътуване. Ако графикът не ви позволява да отидете никъде дори за няколко дни, трябва да обмислите възможността за еднодневни обиколки или през уикендите, за да повишите културното ниво и да ходите на екскурзии или в музеи по-често.

Стрелец

През юни Стрелците ще имат възможност да разширят социалния си кръг и да установят взаимодействие с бизнес партньори. Може би по това време ще им бъде предложено да сключат изгоден договор. Необходимо е, както се казва в хороскопа, да се подготвите за неочаквани предложения за кариера. Но не трябва да се фокусирате само върху работните въпроси. Трябва да се помни, че близките също се нуждаят от подкрепа и внимание.

Трябва да обърнете внимание на съпрузите си. Те особено се нуждаят от внимание и вашето участие в живота им. Някои представители на тази зодия ще искат просто семейно щастие и спокойствие”.

Стрелците трябва да се научат как да намират баланс между работата и семейството. Това е особено вярно в края на юни. Представителите на зодиакалния знак ще бъдат по-уязвими към възприемането на погрешни или неверни концепции, особено в областта на парите. Трябва да сте по-внимателни по въпроси, свързани с данъчни, банкови и застрахователни организации.

Козирог

Почти цял месец Козирозите ще са заети с решаване на бизнес въпроси. Кръгът на общуване в момента основно ще бъдат колеги. Въпреки това, забелязвайки повишената ефективност на зодиакалния знак, колегите ще се опитат да хвърлят вината за изпълнението на собствените си задължения на родените под управлението на земния елемент. В никакъв случай не трябва да работите „за себе си и за този човек“, в противен случай прекомерните натоварвания сериозно ще повлияят на вашето благосъстояние.

През този период е лесно да се подкопае здравето. Хроничните заболявания също могат да напомнят за себе си и ще е необходима сериозна медицинска намеса, за да се отървем от тях“.

Краят на месеца ще бъде свързан с активна комуникация. Възможна среща с перспективни бизнес партньори. На преден план ще излязат не само отношенията с колегите, но и със съпрузите. Вторите половини на Козирозите ще изискват специално внимание. Важно е да подкрепяте избрания във всички начинания, да проявявате чувствителност и да не се стеснявате да показвате любов.

Водолей

Романтичните отношения ще излязат на преден план в живота на Водолеите през юни, което ще вдъхнови и даде невероятен творчески тласък.

Няма да искате да свалите розовите си очила и те наистина ще ви паснат. Юни е страхотно време за срещи и любов. Ако имате деца, тогава си струва да се погрижите за тяхното възпитание. През този период по-младите членове на семейството имат особена нужда“.

Креативността и активността на родените под това съзвездие ще допринесат за осъществяването на много планове на Водолей.

През последната декада на месеца може да се натрупат много дела, които ще трябва да се разрешат веднага. Но не се пренапрягайте, в противен случай представителите на зодиакалния знак ще трябва сериозно да се замислят за собственото си здраве. За нормализиране на благосъстоянието е необходимо да посещавате природата по-често и да укрепвате имунната система.

Риби

Началото на лятото ще бъде благоприятно време за извършване на домакинска работа. Рибата ще бъде на рамото. Може би родените под това съзвездие ще трябва да купуват недвижими имоти през юни. Не се препоръчва да отлагате тази важна стъпка за неопределено време.

Ако планирате ремонт от дълго време, тогава трябва да го започнете, тъй като този период е особено подходящ за това. Събитията през настоящия месец ще бъдат придружени от особено внимание към близките и членовете на семейството“.

В края на юни ще бъде възможно най-накрая да установите личен живот. Рибите ще започнат да се радват на особена популярност сред противоположния пол. Те ще засилят нуждата от чувствени връзки. Нова любов или пламнала бивша страст ще започне да ги вдъхновява за следващи постижения и ще им позволи да разгърнат творческия си потенциал.

Специален успех, както се казва в хороскопа, очаква онези представители на зодиакалния знак, които спортуват. Вероятно напредък в тази посока се очаква през юни. Ако за текущия период са планирани важни състезания, не е желателно Рибите да ги пропускат. Позицията на небесните тела ще повлияе благоприятно на резултата от турнира.