Три училища от област Добрич са сред победителите в кампанията “Истории за споделяне” на Kinder Milch Schnitte. Те ще получат книги за по 3 000 лева и ще обновят училищните библиотеки.

Победителите са ФСГ „Васил Левски” и СУ „Св. св. Кирил и Методий” от град Добрич и ПГТО „Дочо Михайлов” от град Тервел.

В кампанията „Истории за споделяне” участваха държавни и общински училища в България, които се регистрираха на сайта. www.kinder.com. За тях можеше да се гласува до 23.59.59 часа на 15 ноември. На следващия ден организаторите обявиха първите 15 учебни заведения с най-много гласове, които печелят книги за библиотеките си. Дарените книги ще бъдат избрани от всяко училище от предварително зададен списък с подходящи заглавия.

Задължително условие за осъществяване на дарението е училището да има активна училищна библиотека с лице, което да отговаря за поддържането на библиотеката и книгите. Ако определено училище попада в топ 15 на училищата с най-много гласове, но няма училищна библиотека и не може да управлява по подходящ начин книгите, дарението се разпределя към следващото училище, получило най-много гласове.

За да участва в гласуването, всяко училище трябваше да бъде регистрирано в сайта kinder.com от физическо лице, навършило 18 години. Лицата, регистрирали училища, които попадат в топ 15 на училищата с най-много гласове, ще спечелят индивидуален кът за четене за техния дом, включващ: пуф стол; колекция класически книги; лампа за четене. НДТ

 

loading...