Още два сребърни медала добави Стилияна Николова към спечеления от вторник на Световното първенство по художествена гимнастика в София. Тогава тя завърши втора във финала на обръч, а вчера взе медалите на бухалки и лента.

Изключително силно състезание направи 17-годишната ни националка в „Арена Армеец“. Грацията ни е дебютантка и има шанс за 4-и медал от многобоя, след като по-рано през деня се класира за надпреварата в събота (17 септември) с втора оценка.

Във финала на лента Стилияна Николова получи оценка от 31.850 точки, като остана след София Рафаели от Италия с 31.850 точки. Бронзовият медал е за Екатерина Веденеева от Словения.

Малко преди това българската гимнастичка спечели и сребърен медал на бухалки. Дебютантката на подобен спортен форум заслужи 32.600 точки и въпреки допусната грешка успя да се качи на почетната стълбичка. Златото отиде при Дария Варфоломеев от Германия с 33.550 точки, а трета е София Рафаели от Италия с 31.850 точки, тъй като допусна две груби грешки във финала на бухалки.

Днес, 16 септември, надпреварата продължава, но при ансамблите. Началото на състезанието ще бъде дадено в 14.30 часа с изпълненията на двете съчетания (5 обръча; 3 ленти и 2 топки).

https://trud.bg