ТЕРВЕЛ ПОСРЕЩА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ПЕСНИТЕ НА КАЛИНКА ВЪЛЧЕВА /ВИДЕО/

249

 

На изключителен интерес се радва Деветото издание на конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен „Калинка Вълчева“ в Тервел. Това е причината организаторите от Община Тервел и НЧ „Д. Дончев-Доктора-1893“ да разпределят изпълненията на участниците в два дни – на 19 и 20 октомври.
По регламент, певците са разпределени в 5 групи: 1 група- индивидуални изпълнители от 5 до 9 години, 2 група – индивидуални изпълнители от 10 до 14 години, 3 група – индивидуални изпълнители от 15 до 20 години, 4 група – индивидуални изпълнители над 20 години и 5 група – колективи.
На 11 октомври приключи срокът за подаване на заявки за участие. Своето желание за самостоятелно участие в надпреварата са заявили 32 момичета и момчета от Варна, Вълчи дол, Свищов, Генерал Тошево, Шумен, Межден. Най-малка е Калина Боянова Димова от гр. Варна, която на 5 август е навършила 5 години. Най-възрастна певица е Елена Койчева от с. Проф. Иширково, която е родена през 1939 г. Колективно на сцената на читалището ще се изявят повече от 40 състава, като отново най-малките славейчета са 5-годишни и са от гр. Варна.
В съботния ден от 10,00 часа е началото на конкурсната програма. Очаква се силна надпревара между школите по народно пеене от гр. Варна – тези при НУИ „Добри Христов“, СУ „Елин Пелин“, „Бюлбюли пеят“ и др., в които преподаватели са изтъкнатите изпълнителки Дафинка Дамянова, Ваня Маркова, Ваня Друмева, Павлинка Тодорова и др.
След приключване на конкурсната програма, в неделя ще се състои и галаконцерт, в който Калинка Вълчева ще пее за всички гости, ще бъдат наградени отличените изпълнители. Наградният фонд е осигурен от Община Тервел, като наградите във всяка категория са: за 1-во място 100 лв, 2-ро място 80,00 лв и 3-то място – 60,00 лв. Един от всички участници ще грабне Голямата награда, която е с покритие от 200,00 лв.

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ

 1. РИБОЛОВ
 2. ГЮВЕЧ
 3. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 4. България – Китай 中国保加利
 5. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 6. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 7. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 8. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
loading...